Nutriční hodnoty (Bramborové šišky sypané perníkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 501 kJ / 1 076 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 33,27 g |
| – nasycené | 14,54 g |
| – nenasycené | 13,35 g |
| –– mononenasycené | 10,95 g |
| –– polynenasycené | 2,40 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 569 mg |
| Sodík | 217 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 151,56 g |
| – cukry | 4,16 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 středně velkých brambor (uvařených den předem ve slupce) | Brambor zimní | 250 g |
| 5 lžic 5 lžic hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 75 g |
| 5 lžic 5 lžic dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 75 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| perník na strouhání (nebo rumové perníčky) | Perník |