Nutriční hodnoty (Bramborovo-celerová polévka se smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 190 kJ / 762 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,19 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,74 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,45 g |
Tuky | 40,42 g |
– nasycené | 26,06 g |
– nenasycené | 15,46 g |
–– mononenasycené | 11,85 g |
–– polynenasycené | 3,61 g |
––– omega 3 | 0,31 g |
Vláknina | 28,10 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 1,57 g |
Sůl | 3,68 g |
Sacharidy | 59,43 g |
– cukry | 13,61 g |
––– laktóza | 4,64 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
1 1 menší celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
50 g 50 g nivy | Niva 50% t. v s. | 50 g |
100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
1,5 lžíce 1,5 lžíce másla | Máslo kravské | 15 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
3 plátky 3 plátky opečené anglické slaniny | Anglická slanina | |
vařená vejce (možno vynechat) | Vejce slepičí |