Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bramborovo-celerová polévka se smetanou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 190 kJ /
762 kcal
Bílkoviny26,19 g
– z toho živočišné bílkoviny13,74 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,45 g
Tuky40,42 g
– nasycené26,06 g
– nenasycené15,46 g
–– mononenasycené11,85 g
–– polynenasycené3,61 g
––– omega 30,31 g
Vláknina28,10 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 1,57 g
Sůl3,68 g
Sacharidy59,43 g
– cukry13,61 g
––– laktóza4,64 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 větší brambory Brambor zimní 100 g
1 1 menší celer Celer bulva čerstvá 540 g
50 g 50 g nivy Niva 50% t. v s. 50 g
100 ml 100 ml smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 100 ml
1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru Vývar zeleninový 1500 ml
1,5 lžíce 1,5 lžíce másla Máslo kravské 15 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
3 plátky 3 plátky opečené anglické slaniny Anglická slanina
vařená vejce (možno vynechat) Vejce slepičí

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.