Nutriční hodnoty (Bramborovo-celerová polévka se smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 190 kJ / 762 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,45 g |
| Tuky | 40,42 g |
| – nasycené | 26,06 g |
| – nenasycené | 15,46 g |
| –– mononenasycené | 11,85 g |
| –– polynenasycené | 3,61 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 28,10 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 1,57 g |
| Sůl | 3,68 g |
| Sacharidy | 59,43 g |
| – cukry | 13,61 g |
| ––– laktóza | 4,64 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 1 menší celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 50 g 50 g nivy | Niva 50% t. v s. | 50 g |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce másla | Máslo kravské | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 3 plátky 3 plátky opečené anglické slaniny | Anglická slanina | |
| vařená vejce (možno vynechat) | Vejce slepičí |