Kapří pečenáče

trebonskykapr Kuchař: trebonskykapr

Doba přípravy: 20 4 porce Ryby 10 názorů

Suroviny

1 kg kapra
sůl
hladká mouka
2 vajíčka
strouhanka
olej
Nálev:
cibule 100 g
ocet 400 ml
voda 400 ml
cukr 70 g
sůl 10 g
pepř celý
bobkový list
hořčicová semínka
sušená paprička
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapra (nejlépe filety bez kostí) nakrájíme na malé kousky, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance tak, jako když připravujeme řízky.

  2. Obalené řízečky usmažíme, rozložíme na papírové ubrousky a necháme vychladnout.

  3. Mezitím si připravíme nálev tak, že svaříme ocet s vodou, cukrem, solí, kořením, jemně nakrájenou cibuli a sušenou papričku.

  4. Vychladlé rybí smažené kousky naskládáme do sklenice a zalijeme nálevem.

  5. Necháme v chladu tři až pět dnů rozležet. Podáváme s pečivem a pikantní sterilovanou zeleninou.

Poznámka

Video s přesným návodem na přípravu:http://www.trebonskykapr.cz/pecenace-z-kapra

Video jak naporcovat kapra na filety bez kostí:http://www.trebonskykapr.cz/kapr-bez-kosti-filetov...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 289 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kapří pečenáče

  • valach valach(neregistrovaný)

    dnes jsem chytil poslední rybu letos tak snad vyberu něco dobrého

    Odpovědět

  • aaura aaura

    dneska jsem dělala podruhé....ta první várka (povánoční)
    mi vydržela dokonce až do května a bylo to úplně v pohodě....opravdu čím starší, tím lepší....:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Už je v oblíbených.:yes: Doufám, že manžel donese na vánoce pořádnýho macka, aby alespoň pár kousků zbylo na tuto dobrotu:-))

    Odpovědět

  • LucieV LucieV

    :yes: dělám vždy po štědrém dnu, kdy už je nikdo nechce...a na Silvestra jak se hodí:)...jednou mi vydržely až do února a čím starší tím lepší:-p

    Odpovědět

  • Kroupovka Kroupovka

    Ondro, nikdy bych nevěřila, že se potkáme jinde, než na volejbalu. Sháněla jsem recept na pečenáče a koukám, koukám. Nicméně děkuji za inspiraci, udělala jsem je z jiných ryb, ale výsledek byl i tak fantastický. :-p

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Půjde na 100%, mrkni na podobný recept;-)

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    :-p:-p Snad to půjde i z jiné ryby, ostatně proč ne? Nemám nic proti kaprům, až na to že v americku se nedají koupit.:-O
    A to rozhodně není jejich vina. BOD přidávám, recept tisknu. Děkuju.:-))

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    :-p:yes::yes::yes:to si musím uložit a vyzkouším:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    (Ondřej Pastrňák) díky za skvělý návod, co s kaprem mimo smažení na Vánoce.;-):yes::yes: To se u nás rozhodně ujme!!:-))

    Odpovědět

Tématické fráze: nálev na pečenáče rybí pečenáče domácí pečenáče recept na pecenace pečenáče lák na pečenáče pečenáče recept jak udělat pečenáče recept na rybí pečenáče pecenace recepty pečenáče z kapřích řízků pečenáč recept pečenáče recepty pečenáče recept na domaci pecenace recepty na pecenace pečenáče nálev nalev na domaci pecenace smaženy kapr v nálevu rybí pečenáče recept