Nutriční hodnoty (Bramborovo - tuřínové pyré)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 933 kJ / 462 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,75 g |
| Tuky | 7,75 g |
| – nasycené | 4,53 g |
| – nenasycené | 2,48 g |
| –– mononenasycené | 2,07 g |
| –– polynenasycené | 0,41 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 16,80 g |
| Cholesterol | 21 mg |
| Sodík | 136 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 76,83 g |
| – cukry | 15,53 g |
| ––– laktóza | 1,53 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 250 g 250 g tuřínu | Tuřín čerstvý | 250 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 0,5-1 lžíce 0,5-1 lžíce másla nebo Ramy | Máslo kravské | 7.5 g |
| 1-3 lžíce 1-3 lžíce horkého mléka dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| pažitka nebo jiné bylinky | Pažitka čerstvá |