Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku
Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Energie | 3 365 kJ / 804 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,30 g |
Tuky | 37,91 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 2,01 g |
Sůl | 4,70 g |
Sacharidy | 2,47 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nejsem expert na steaky, což mě velice mrzí. Doufám,že se jednou k někomu, kdo je bezvadně umí“nasáčkuju“na ochutnávku. Protože jsem měla ale opravdu nádherný kousek masa z mladého kusu a bála jsem se,že to pokazím, tak jsem zaexperimentovala se surovinami i přípravou a nelituji. Maso bylo v lednici naložené 2dny, pomerančová kůra nezhořkla a nebylo to vůbec na škodu. Pěkně osmahnuté na másle chytilo krásnou barvičku a poté dodělané v alobalu v papiňáku bylo měkounké a na řezu slabě narůžovělé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 3. 2021 07:40
Smekám svůj pomyslný klobouk nad tímto nápadem. Recept mě zaujal, takže jsem ho musel vyzkoušet. Pomeranč skutečně masu dodá, alespoň pro mně, zcela nový rozměr. Bohužel jsem ale nevychytal, aby maso bylo medium rare, jak ho mám rád. Nevím, jestli to bylo menším kouskem masa, nebo tím, že jsem do marinády přidal i sůl, ale maso bylo well done. Ale určitě to nevzdávám. Recept si zaslouží bodík
13. 3. 2021 17:06
Hanes: mi taky...dekuji za vytažení receptu......nadhera....
13. 3. 2021 16:24
Tedy, jestli budou mít citronový pepř, jdu do toho! Už teď se mi zbývají sl8ny
24. 5. 2017 12:33
Milan P.: Milane,komentář mě velice potěšil,děkujiVěřím,že se jídlo podaří a že bude chutnat
23. 5. 2017 20:41
To musím vyrobit.Už na pohled nádhera. Doufám, že zvládnu. Milan P.
29. 4. 2013 13:25
Ivana:Ivanko,přímo takto jsem vepřové nepřipravovala,ale kýtu dělávám v podobné pomerančové marinádě,kde ještě přidávám kousek nastrouhaného čerstvého zázvoru.V marinádě nechám přes noc a poté i s tou marinádou dusím.Už jsem pekla i v troubě,ale kýta i když byla vcelku mi přišla hodně suchá
Děkuji za zájem i dotaz
Děkuji za zájem i dotaz
29. 4. 2013 13:20
Irule:Možná by sis zvyklanikdy nevíšDěkuji Ti
29. 4. 2013 11:17
Anna Kocikova: Přemýšleli jsme,jaké by to bylo z vepřové kýty. Ta je přeci jen hotová dřív. Nezkoušela jste?
29. 4. 2013 09:19
vapadá to skvěle , jenže papiňák není můj kamarád a asi nikdy nebude
28. 4. 2013 22:17
Ivana:Ivanko,já jsem to měla opravdu z velice mladého kusutaké jsem po prvním otevření alobalu píchla do masa a znova musela zabalit a chvíli dodělatale moc si cením odvahy a hlavně děkuji za vyzkoušení
28. 4. 2013 15:50
Tak jsem to dnes zkusila, ale po 20 minutách to bylo velmi rare... úplně krvavé. Nakrájela jsem to na porce a dělala dalších 15 minut, pak už se to jíst dalo. Příště to zkusím rozhodně dělat aspoň dvakrát tak dlouho... Jinak chuťově moc dobré
19. 4. 2013 17:05
dexulka:Moc děkuji za odzkoušení,krásnou fotku,komentář i hodnoceníAni nevíš,jakou jsi mi udělala radost
19. 4. 2013 08:10
Měla jsem pěkný kousek hovězího,ikdyž z jiné části,tak jsem to riskla a dopadlo to dobře Není to sice tak krásné a šťavnaté masíčko,jako z oříšku,ale i tak jsme si moc pochutnali Podávala jsem s pyré z brambor,celeru a petržele a zeleninkou.Krásně voní po pomerančích Posílám foto i bodík
21. 2. 2013 17:48
Danuško,rozmarýnko děkuji
rozmarýnko,Tvůj komentík mě dostal
rozmarýnko,Tvůj komentík mě dostal
21. 2. 2013 12:34
Tedy Aničko, jen zírám Ty jsi kouzelnice. Hovězí maso je velmi chutné, když se umí udělat, je to gastronomický orgasmus. Promiň, ale jinak se to říct nedá a tobě se to náramně povedlo
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 5 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 8 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 12 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 3 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 3 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 4 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 4 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 5 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 5 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 5 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak vybrat hovězí zadní maso. Co se hodí na tatarský biftek a co na minutky
Další recepty
Tématické fráze: hovězí na pomerančích jak dlouho dělat hovězí v papiňáku hovezi kyta v papinaku steak v papináku maso na citronovém pepři nalozeni masa do citronove a pomerancove stavy hovězí maso s pomeranci v steak na pomerancich hovězí na pomeranči hovězí maso na pomerančích hovězí maso s pepřem alobalu jak otevřít mlýnek kotányi hovezí steak v papinaku steak z papinaku recept hovezi na pomerancich hovezi steaky v tlakaci hovězí plátky na na pomerančích hovezi z papinaku recepty steak v v papiňáku hovězí kyta na pepři
Suroviny: kýta hovězí, pepř citronový, olej olivový, pomeranče, máslo, pomeranče, omáčka sojová, sůl, alobal
Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6nM
35 názorů