Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborná křenová omáčka

Česká klasika, která se z našich jídelníčků trošku vytratila, ale rozhodně nezaslouženě. Smetanová omáčka dochucená výrazným křenem je prostě báječná.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

20. 2. 2017 20:02

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie3 697 kJ / 884 kcal
Bílkoviny111,63 g
Tuky48,45 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 235 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy0,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Smetanový křen kupuji v Německu, nedrhne po patře. Občas se sežene i u nás.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janky3 janky3

10. 10. 2021 18:08

janaw: Stačila by i 18%, ale šlehačka je holt šlehačka.

janaw

9. 10. 2021 14:37

Smetana určitě nad 30%, že? ;-)
Co nejdřív vyzkouším. :-8

hosta hosta

22. 2. 2017 17:58

janky3: to určitě, ale do toho vývaru na změknutí masa se má dávat lžíce vodky právě proto, že nemá chuť, jen pro ten "měknoucí" efekt. Je ale fakt, že dobrá cibulačka s panákem brandy je ještě lepší:-)

janky3 janky3

22. 2. 2017 17:53

hosta: Já přidávám do jídel,kam se to hodí, portské tawny, cherry, dobré červené víno , do cibulačky dobré bílé víno, ale je to kvůli chuti. Když se alkohol odvaří, zůstane jen vůně, a ta dá pokrmu neodolatelnou chuť.

janky3 janky3

22. 2. 2017 17:44

casino: Ještě jsem si vzpomněla, že říkali, že maso vařící se od začátku do konce ve slané vodě, tvrdne. Vzala jsem na vědomí a vařím podle toho. Léty zkušeností také člověk získá více odvahy k experimentování, což mě baví nejvíc

hosta hosta

22. 2. 2017 00:04

casino: tvrdím o mase víceméně to, co vy - leč toto mne trošku nahlodalohttp://www.cuketka.cz/?p=780

casino casino

21. 2. 2017 23:46

janky3:
Stejně jako se maso (vařené pro maso) vkládá do vroucí vody, tak se voda solí proto, že aby se maso tolik nevyvařilo...:-)
hosta:
Že se alkohol používá při nakládání masa je známá věc, ale že by se dávalo i při vaření masa, tak to je pro mě novum :-)
No, vzhledem k použití zakysanky v rcp by možná nebylo od věci vařit maso v kyšce, nebo podmáslí;-):-D

hosta hosta

21. 2. 2017 22:50

janky3: o tom, že alkohol urychluje změknutí masa jsou dost dobré info všude na netu, koukněte se na to. To o té soli slyším poprvé. Myslím, že "kuchař v TV" v tomto nebude až taková autorita ;-) - a vy nemáte žádný důvod myslet si, že vás někdo uráží, pokud sem někdo vloží recept, lze komentáře a připomínky očekávat, to je legitimní.
Promiňte Andy, Lucko a Casino - komentáře, které jsou "mimo recept" mažu;-), opravdu to nesouvisí a nepatří sem:-)

zizala zizala (moderátorka)

21. 2. 2017 21:40

janky3: Bitvu kvůli soli? Píšeme jen své zkušenosti a diskutujeme, na tom nic zlého nevidím ;-) O urážení nemůže být řeč.

janky3 janky3

21. 2. 2017 21:25

Maso je samo o sobě slané, ovšem kdybych věděla , že rozpoutám bitvu kvůli soli, přesto, že je nad zlato,tak bych recept vložila jinam, abych nemusela odepisovat na komentáře a nenechala se urážet. Solte nesolte, hlavně nepřesolte.

janky3 janky3

21. 2. 2017 21:03

hosta: Tak to zase neznám já.

janky3 janky3

21. 2. 2017 20:58

zizala: Samozřejmě, když hovězí táhnete na nízkou teplotu několik hodin, může být slané, ale když potřebuji rychle uvařené, mám to vyzkoušené. Také jsem to nejdříve prověřila, než jsem uvěřila. Ale pokud máte jiné zkušenosti... Na polévku maso osolím, pokud chci mít dobrý vývar, ale když chci dobré maso a nejde mi o vývar, pak maso osolím až ke konci vaření nebo až po vypnutí. Moje nabídnutá zkušenost. Ale opravdu ji nikomu nenutím. Stejně jde především o omáčku. Zdravím.

zizala zizala (moderátorka)

21. 2. 2017 20:36

Maso se vaří v osolené vodě i z toho důvodu, aby sůl prostoupila dovnitř a maso ochutila. Zajímalo by mě, který kuchař mohl v TV propagovat neslané maso :-O

hosta hosta

21. 2. 2017 18:10

janky3: :-D tak tuhle kuchyňskou pověru jsem ještě neslyšela. Pokud chceš hovězí maso dřív měkké, je lépe přidat panáka vodky:-D

janky3 janky3

21. 2. 2017 17:34

Liana Volková: Maso se vaří bez soli, aby bylo dříve měkké.( kuchař z TV) Tedy hlavně hovězí. Ostatní je měkké dříve, tak se osolit může. Třeba vepřové koleno vařím se solí.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nejlepší křenová omáčka křenová omacka křenova omáčka s bramborama jak se vaří křenová omáčka křenova omačka recept vařeni cz křenova omáčka recepty cz křenová omáčka dobrá křenová omáčka top recepty křenova omáčka recept na nakládání křenu bílá křenová omáčka křenová omáčka bez masa omačky křenova křenová omáčka se zakysanou smetanou jednoduchá křenová omacka nakládaní křenu hovězí s křenovou omáčkou krenova o nejlepší recept na křenovou omáčku nejlepší křenová omáčka recept

Suroviny: smetanový křen, smetana zakysaná, smetana, maso hovězí, vývar masový, olej olivový, mouka hladká, sůl, pepř mletý, ocet, cukr

TopRecepty.cz

Výborná křenová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kWx5