Výborná křenová omáčka
Suroviny pro 1
1
4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 688 kJ / 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,67 g |
Tuky | 43,63 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1,02 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Smetanový křen kupuji v Německu, nedrhne po patře. Občas se sežene i u nás.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 10. 2021 18:08
janaw: Stačila by i 18%, ale šlehačka je holt šlehačka.
9. 10. 2021 14:37
Smetana určitě nad 30%, že?
Co nejdřív vyzkouším.
22. 2. 2017 17:58
janky3: to určitě, ale do toho vývaru na změknutí masa se má dávat lžíce vodky právě proto, že nemá chuť, jen pro ten "měknoucí" efekt. Je ale fakt, že dobrá cibulačka s panákem brandy je ještě lepší
22. 2. 2017 17:53
hosta: Já přidávám do jídel,kam se to hodí, portské tawny, cherry, dobré červené víno , do cibulačky dobré bílé víno, ale je to kvůli chuti. Když se alkohol odvaří, zůstane jen vůně, a ta dá pokrmu neodolatelnou chuť.
22. 2. 2017 17:44
casino: Ještě jsem si vzpomněla, že říkali, že maso vařící se od začátku do konce ve slané vodě, tvrdne. Vzala jsem na vědomí a vařím podle toho. Léty zkušeností také člověk získá více odvahy k experimentování, což mě baví nejvíc
22. 2. 2017 00:04
casino: tvrdím o mase víceméně to, co vy - leč toto mne trošku nahlodalohttp://www.cuketka.cz/?p=780
21. 2. 2017 23:46
janky3:
Stejně jako se maso (vařené pro maso) vkládá do vroucí vody, tak se voda solí proto, že aby se maso tolik nevyvařilo...
hosta:
Že se alkohol používá při nakládání masa je známá věc, ale že by se dávalo i při vaření masa, tak to je pro mě novum
No, vzhledem k použití zakysanky v rcp by možná nebylo od věci vařit maso v kyšce, nebo podmáslí
21. 2. 2017 22:50
janky3: o tom, že alkohol urychluje změknutí masa jsou dost dobré info všude na netu, koukněte se na to. To o té soli slyším poprvé. Myslím, že "kuchař v TV" v tomto nebude až taková autorita - a vy nemáte žádný důvod myslet si, že vás někdo uráží, pokud sem někdo vloží recept, lze komentáře a připomínky očekávat, to je legitimní.
Promiňte Andy, Lucko a Casino - komentáře, které jsou "mimo recept" mažu, opravdu to nesouvisí a nepatří sem
21. 2. 2017 21:40
janky3: Bitvu kvůli soli? Píšeme jen své zkušenosti a diskutujeme, na tom nic zlého nevidím O urážení nemůže být řeč.
21. 2. 2017 21:25
Maso je samo o sobě slané, ovšem kdybych věděla , že rozpoutám bitvu kvůli soli, přesto, že je nad zlato,tak bych recept vložila jinam, abych nemusela odepisovat na komentáře a nenechala se urážet. Solte nesolte, hlavně nepřesolte.
21. 2. 2017 21:03
hosta: Tak to zase neznám já.
21. 2. 2017 20:58
zizala: Samozřejmě, když hovězí táhnete na nízkou teplotu několik hodin, může být slané, ale když potřebuji rychle uvařené, mám to vyzkoušené. Také jsem to nejdříve prověřila, než jsem uvěřila. Ale pokud máte jiné zkušenosti... Na polévku maso osolím, pokud chci mít dobrý vývar, ale když chci dobré maso a nejde mi o vývar, pak maso osolím až ke konci vaření nebo až po vypnutí. Moje nabídnutá zkušenost. Ale opravdu ji nikomu nenutím. Stejně jde především o omáčku. Zdravím.
21. 2. 2017 20:36
Maso se vaří v osolené vodě i z toho důvodu, aby sůl prostoupila dovnitř a maso ochutila. Zajímalo by mě, který kuchař mohl v TV propagovat neslané maso
21. 2. 2017 18:10
janky3: tak tuhle kuchyňskou pověru jsem ještě neslyšela. Pokud chceš hovězí maso dřív měkké, je lépe přidat panáka vodky
21. 2. 2017 17:34
Liana Volková: Maso se vaří bez soli, aby bylo dříve měkké.( kuchař z TV) Tedy hlavně hovězí. Ostatní je měkké dříve, tak se osolit může. Třeba vepřové koleno vařím se solí.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Rybízový koláč se sněhovou čepicí
Přidáno před 15 hodinami

Muffiny se směsí drobného ovoce
Přidáno 2. 7. 2022 09:51

Kuřecí soté se zeleninou a vlašskými ořechy
Přidáno 2. 7. 2022 09:33

Panenka v paprikové omáčce
Přidáno 2. 7. 2022 08:42

Grilovaný rumpsteak v marinádě
Přidáno 2. 7. 2022 08:16

Jednoduchý čokoládový dort s višněmi
Přidáno 1. 7. 2022 12:17
Právě bylo uvařeno:

Bábovka (hrníčková, olejová)
uvařil/a PetraW.
před 11 minutami

Nadýchaný hrnečkový perník
uvařil/a Sisoidka
před 15 minutami

Vydatná durynská soljanka
uvařil/a Artaban
před 27 minutami

Kynutý koláč s meruňkami a drobenkou ala Kluci v akci
uvařil/a selloiva@gmail.com
před 34 minutami

Žampiónová polévka
uvařil/a MarieKris
před 51 minutami

Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
uvařil/a Mura_jedovata
před 1 hodinou

Kapří filet na grilu
uvařil/a Petulice
před 2 hodinami

Hovězí na žampionech
uvařil/a monyss
před 2 hodinami

Kuřecí prso na másle s restovaným pórkem a žampiony
uvařil/a MayaCZ
před 3 hodinami

Vláčný perník z kefíru
uvařil/a Adris
před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: nejlepší křenová omáčka křenová omacka křenova omáčka s bramborama jak se vaří křenová omáčka křenova omačka recept vařeni cz křenova omáčka recepty cz křenová omáčka dobrá křenová omáčka top recepty křenova omáčka recept na nakládání křenu bílá křenová omáčka křenová omáčka bez masa omačky křenova křenová omáčka se zakysanou smetanou jednoduchá křenová omacka nakládaní křenu hovězí s křenovou omáčkou krenova o nejlepší recept na křenovou omáčku nejlepší křenová omáčka recept
Suroviny: smetana zakysaná, smetana, vývar masový, olej olivový, mouka hladká, sůl, pepř, ocet, cukr
Výborná křenová omáčka
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kWx5
18 názorů