Nutriční hodnoty (Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 9 920 kJ / 2 371 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 280,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 254,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,78 g |
| Tuky | 68,21 g |
| – nasycené | 20,24 g |
| – nenasycené | 39,53 g |
| –– mononenasycené | 28,23 g |
| –– polynenasycené | 11,30 g |
| ––– omega 3 | 3,91 g |
| Vláknina | 59,70 g |
| Cholesterol | 1,12 g |
| Sodík | 8,92 g |
| Sůl | 21,97 g |
| Sacharidy | 147,40 g |
| – cukry | 48,25 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg kuřecího masa | Kuře prso | 1000 g |
| 500 g 500 g pasírovaných loupaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | 500 g |
| 100 ml 100 ml rajčatové šťávy (nebo vývaru) | Šťáva z rajčete | 100 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce granulovaného česneku (nebo 4 stroužky čerstvého) | Česnek sušený | 15 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 tenký plátek 1 tenký plátek másla | Máslo kravské | |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 4 větší stroužky česneku | Česnek čerstvý | 280 g |
| 2 hrsti 2 hrsti medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce sušeného oregana | Oregano sušené | 15 g |
| šťáva z 1 citronu (nebo limetky) | Šťáva z citrónu | |
| sůl (podle potřeby) | Sůl mořská | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 150 ml 150 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 300 ml 300 ml dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 hrst 1 hrst medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce soli | Sůl mořská | 15 g |
| 2 l 2 l vody na vaření noků | Noky |