Nutriční hodnoty (Amarantový tabouleh)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 440 kJ / 822 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,96 g |
| Tuky | 60,68 g |
| – nasycené | 8,53 g |
| – nenasycené | 51,90 g |
| –– mononenasycené | 44,50 g |
| –– polynenasycené | 7,40 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 17,96 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 158 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 49,83 g |
| – cukry | 26,53 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek amarantu | Amarant | |
| 1 hrnek 1 hrnek petrželky nasekané | Petržel nať čerstvá | 250 g |
| 1/2 šálku 1/2 šálku jarní cibulky nasekané | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce čerstvé máty | Máta peprná list čerstvá | 30 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 125 ml |
| 1/4 šálku 1/4 šálku olivového oleje | Olej olivový | 62.5 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku prolisované | Česnek čerstvý | 14 g |
| případně listový salát | Salát listový čerstvý | |
| olivy na dozdobení | Olivy čerstvé zralé |