Nutriční hodnoty (Dýňovo-cuketové lasagne)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 986 kJ / 1 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,38 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 39,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,38 g |
Tuky | 85,02 g |
– nasycené | 52,69 g |
– nenasycené | 28,17 g |
–– mononenasycené | 22,86 g |
–– polynenasycené | 5,31 g |
––– omega 3 | 1,12 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 370 mg |
Sodík | 1,44 g |
Sůl | 3,40 g |
Sacharidy | 164,30 g |
– cukry | 52,45 g |
––– laktóza | 7,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
150 g 150 g lasagne | Lasagne | 150 g |
150 g 150 g šunky od kosti | Šunka vepřová uzená | 150 g |
1 šálek 1 šálek dýně (pyré je možné použít klasickou velkou dýni, stejně jako dýni hokaido či máslovou) | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
1/2 1/2 cukety | Cuketa čerstvá | 50 g |
1 plechovka 1 plechovka rajčat (případně adekvátní množství čerstvých) | Rajče červené čerstvé | |
1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
hrstka čerstvé bazalky či oregana | Bazalka čerstvá | |
1 - 2 lžíce 1 - 2 lžíce cukru (dle kyselosti rajčat) | Cukr bílý | 37.5 g |
1 lžička 1 lžička bazalkového pesta | Pesto bazalkové | 5 g |
1 kelímek 1 kelímek smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř dle chuti | Pepř černý |