Nutriční hodnoty (Zadělávaná mrkev)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 404 kJ / 814 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,56 g |
| Tuky | 46,56 g |
| – nasycené | 29,38 g |
| – nenasycené | 16,25 g |
| –– mononenasycené | 14,20 g |
| –– polynenasycené | 2,04 g |
| ––– omega 3 | 0,21 g |
| Vláknina | 19,76 g |
| Cholesterol | 143 mg |
| Sodík | 508 mg |
| Sůl | 1,25 g |
| Sacharidy | 71,55 g |
| – cukry | 38,95 g |
| ––– laktóza | 12,65 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mrkve | Mrkev čerstvá | 500 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 1/4 l 1/4 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 2 kyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| 100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml |
| pár kapek kapek octa | Ocet lihový | |
| kousek kousek zeleninového bujónu | Bujón zeleninový |