Nutriční hodnoty (Rajčatový salát s olivami a bazalkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 815 kJ / 1 390 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,46 g |
| Tuky | 111,20 g |
| – nasycené | 18,48 g |
| – nenasycené | 88,89 g |
| –– mononenasycené | 69,35 g |
| –– polynenasycené | 19,54 g |
| ––– omega 3 | 0,78 g |
| Vláknina | 23,94 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 4,37 g |
| Sůl | 9,20 g |
| Sacharidy | 62,17 g |
| – cukry | 35,62 g |
| ––– laktóza | 14,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 velkých rajčat | Rajče červené čerstvé | 300 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 30 dkg 30 dkg oliv s papričkou | Olivy plněné paprikou | 300 g |
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| 1 lžička 1 lžička vinného octa | Ocet vinný bílý | 5 ml |
| 3 dcl 3 dcl bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 300 ml |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |