

Londýnské štangle
Suroviny 50 ks
- Těsto:
- 250 g polohrubé mouky
- 140 g másla
- 100 g cukru moučka
- 4 žloutky
- 1/4 prášku do pečiva
- Ořechový sníh:
- 4 bílky
- 200 g cukru krupice
- 140 g mletých vlašských ořechů (nebo kokos)
- rybízová marmeláda
Postup přípravy receptu
Těsto:
Ze všech surovin zpracujeme těsto, na pomoučněném vále vyválíme plát na velikost plechu a pomocí válečku přeneseme na plech. Můžeme válet přes mikroténový sáček. Pokud by se při přenášení těsto roztrhlo, tak na plechu zmáčkneme k sobě a rozválíme.Ořechový sníh:
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh a po částech zamícháme ořechy. ( Místo ořechů můžeme dát kokos).Těsto potřeme po celé ploše marmeládou a na marmeládu natřeme stejnoměrně ořechový sníh. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C dorůžova.
Vychladlé krájíme na čtverečky nebo tyčinky.
Poznámka od kuchařky
Recept mám hodně let z nějakého časopisu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Londýnské štangle
-
Včera jsem pekla
Nejnáročnější bylo to krájení, protože jsem měla co dělat, abych nesežrala celý plech
-
Jak dlouho se asi peče?
-
Děkuji za skvělý recept !
...ale je tak dobrý, že pochybuji, jestli trochu zbude, když už se do toho chlapi pustili. Z cukroví je polovina a představovala jsem si, že letos toho tolik péct nebudu -
Verča:
Já je budu dělat 18.12.
Ale mohou se dělat dříve i později; jedlé jsou po vychladnutí a zabalené ve folii vydrží i měsíc. -
Zaujímavý názov, my sme tomu vždy vraveli orechový linzert.
-
Mohu se zeptat, jak dlouho předem na Vánoce dělat? Děkuji V.
-
Toto je úžasný koláč môjho detstva
ale ja som ho robila prvý raz,takže nevyzerá nejak exkluzívne
ale tá chuť...je nenahraditeľná
Pridávam bod
-
olahok: tak to mě moc těší, že se řezy u vás zabydlely a chutnají
olahok, momentálně není nálada na psaní článku..velký smutek v duši -
Opět děkuji za tento recept. Jsou to nejlepší Londýnské štangle v EU. My je prostě zbožňujeme. Evo Hubová, co je s Vámi? Masopust zde, a od Vás žádný z těch úžasných článků! Každý den čekám, a Vy - nic. Doufám, že Vás neotrávila ta soutěžní vánice! "Masopůst, masopůst, jen mne, holka, neopusť ..." Mějte se krásně a nenechte se prosit, a něco nám napište
-
olahok:dík za vyzkoušení receptu a jsem ráda, že štangle chutnaly
A taky všem díky za komentíky...nějak mi to uniklo
Pro ty co mají problém z přenášením těsta, doporučuji zvolit tuhle variantu..já už místo štanglí dělám tyhle kolečka.
http://www.toprecepty.cz/recept/10853-myslivecke-k... -
Vážená paní Hubová, převelice děkuji za tento rcp. Strašně dlouho jsem hledala tyto, pravé, "Londýnské štangle", až jsem je díky Vám našla. Vyzkoušela jsem plno receptů, nebyly špatné, ale nikdy to nebyly ty "Londýnské od mojí maminky", na které se nám recept po její smrti někde zatratil. Včera jsem je objevila a hned z dvojité dávky upekla. Dnešní návštěva je mooc chválila. Mám obrovskou radost a velmi velice převelice děkuji.
-
zizala: Když jsem si přečetla \"ořechy nejsou\" ... vzpomněla jsem si jak jsem ještě tak před půl měsícem sbírala x-krát denně ořechy, až se mi o nich zdálo .. a to je osobně moc nejím ..
-
Recept mám od maminky, peču s rybízovou marmeládou, je to moc dobré
+10
-
Tak tohle jsem přehlédla, peče je moje teta a jsou super
Jen letos místo ořechů asi budu muset dát ten kokos, ořechy nejsou
-
Po přečtení komentářů k "Londýnským štanglím", jsem byla připravena, že mi půjde špatně zpracovat těsto - to mi šlo překvapivě bez problémů. Naopak horší bylo dostat těsto na plech
Ořechy jsem nahradila kokosem Každopádně výborný recept. Děkuji