Nutriční hodnoty (Grilovací chleba s bramborem a syrovátkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 093 kJ / 2 890 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 89,60 g |
Tuky | 17,33 g |
– nasycené | 3,10 g |
– nenasycené | 11,43 g |
–– mononenasycené | 2,89 g |
–– polynenasycené | 8,54 g |
––– omega 3 | 0,81 g |
Vláknina | 61,03 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 103 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 561,99 g |
– cukry | 39,92 g |
––– laktóza | 7,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 ml 250 ml vody | Voda | 250 ml |
150 g 150 g syrovátky | Syrovátka tekutá | 150 ml |
lžíce lžíce oleje | Olej řepkový | |
lžička lžička cukru | Cukr bílý | |
3 lžičky 3 lžičky chlebového koření (nebo aspoň kmínu) | Kmín mletý | 15 g |
2,5-3 2,5-3 rovné lžičky soli | Sůl mořská | |
100 g 100 g strouhaných vařených brambor | Brambor zimní | 100 g |
30 g 30 g žitných otrub | Otruby pšeničné | 30 g |
200 g 200 g žitné celozrnné mouky jemné | Mouka žitná celozrnná hladká | 200 g |
530-550 g 530-550 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 540 g |
21 g 21 g droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |