Nutriční hodnoty (Celerová krémová polévka s mrkví a kuřecím masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 941 kJ / 464 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
| Tuky | 41,80 g |
| – nasycené | 26,70 g |
| – nenasycené | 14,56 g |
| –– mononenasycené | 13,14 g |
| –– polynenasycené | 1,42 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 11,90 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 265 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 11,60 g |
| – cukry | 7,00 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 200 g 200 g celeru | Celer bulva čerstvá | 200 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| kuřecí prso | Kuře prso | |
| bujón nebo vývar dle potřeby | Bujón hovězí | |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| případně smetanu nebo plnotučné mléko na zjemnění | Smetana kravská sladká 12% |