Nutriční hodnoty (Uzbecká kuřecí šurpa z Buchary)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 732 kJ / 414 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,32 g |
| Tuky | 3,35 g |
| – nasycené | 1,12 g |
| – nenasycené | 1,92 g |
| –– mononenasycené | 0,57 g |
| –– polynenasycené | 1,35 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 38,30 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 609 mg |
| Sůl | 1,28 g |
| Sacharidy | 61,29 g |
| – cukry | 18,82 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2-3 2-3 kuřecí skelety se zbytky masa | Droby kuřecí směs | |
| (několik odřezků z kuřat s masem) | Kuře | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 ks 1 ks celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 4 zrnka 4 zrnka nového koření | Nové koření | |
| 5 zrnek 5 zrnek celého černého pepře | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| (obrané maso z vývaru) | Vepřová kýta | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 rajčatový protlak (cca 120-150 g) | Protlak rajčatový | |
| hrst lístků lístků polníčku | Polníček čerstvý | |
| (1,25 litru (1,25 litru připraveného kuřecího vývaru) | ||
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sušeného estragonu nebo 2 lžíce čerstvého estragonu | Estragon sušený | 15 g |
| snítky snítky kopru | Kopr nať čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská |