Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Famózní čerstvá červená řepa)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 746 kJ /
417 kcal
Bílkoviny4,02 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,02 g
Tuky25,45 g
– nasycené4,14 g
– nenasycené21,03 g
–– mononenasycené13,06 g
–– polynenasycené7,97 g
––– omega 33,01 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,54 g
Sůl8,40 g
Sacharidy42,92 g
– cukry35,24 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 syrová červená řepa Červená řepa čerstvá
4 lžíce 4 lžíce sojové omáčky Sójová omáčka Tamari 60 ml
3 lžíce 3 lžíce octa (použila jsem obyčejný ocet s trochou vinného) Ocet lihový 45 ml
3 lžíce 3 lžíce třtinového cukru (nebo klasického řepného, podle toho, čemu dáte přednost) Cukr třtinový 36 g
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje Olej olivový 11 ml
1 lžíce 1 lžíce dýňového oleje (kdo nemá, může dát slunečnicový, ale doporučuji vyzkoušet dýňový, protože je úplně jiný a skvěle voní po oříšcích) Olej dýňový 15 ml
sůl dle chuti Sůl mořská
1 stroužek 1 stroužek česneku utřít Česnek čerstvý 7 g
hrst hrst sezamových semínek Sezam loupaný

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.