Nutriční hodnoty (Zapečené plátky s tymiánem a šlehačkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 701 kJ / 2 319 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 53,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,46 g |
| Tuky | 117,67 g |
| – nasycené | 40,77 g |
| – nenasycené | 70,70 g |
| –– mononenasycené | 53,51 g |
| –– polynenasycené | 17,19 g |
| ––– omega 3 | 4,74 g |
| Vláknina | 33,40 g |
| Cholesterol | 210 mg |
| Sodík | 3,08 g |
| Sůl | 7,50 g |
| Sacharidy | 220,43 g |
| – cukry | 40,90 g |
| ––– laktóza | 22,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 kg masa - libové plátky | Vepřová kýta | |
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2,5 dl 2,5 dl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 5 lžic 5 lžic obyčejné hořčice | Hořčice plnotučná | 75 g |
| 20 dkg 20 dkg eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| čerstvý tymián | Tymián čerstvý | |
| 2,5 dcl 2,5 dcl masového vývaru (z vepřového masa) | Vývar masový | 250 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| hrubě mletý pepř | Pepř černý mletý |