Nutriční hodnoty (Slezské kysané zelí podle ČSN)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 975 kJ / 472 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,88 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,18 g |
| Tuky | 23,50 g |
| – nasycené | 6,15 g |
| – nenasycené | 12,39 g |
| –– mononenasycené | 9,71 g |
| –– polynenasycené | 2,69 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 18,52 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 4,65 g |
| Sůl | 11,50 g |
| Sacharidy | 36,02 g |
| – cukry | 24,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kysaného zelí (bez nálevu) | Zelí bílé kvašené | 500 g |
| 70-80 g 70-80 g uzeného bůčku (anglické slaniny) | Vepřový bok uzený | 75 g |
| kmín | Kmín | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 rovná lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 60 g 60 g syrového bramboru (oloupaného, nastrouhaného) | Brambor zimní | 60 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| ocet | Ocet lihový | |
| kousek kousek sádla | Sádlo vepřové |