Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vývar z kančích opečených kostí, s masovými knedlíčky z papiňáku)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 265 kJ /
1 019 kcal
Bílkoviny86,72 g
– z toho živočišné bílkoviny71,69 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,03 g
Tuky19,44 g
– nasycené5,25 g
– nenasycené9,29 g
–– mononenasycené7,26 g
–– polynenasycené2,04 g
––– omega 30,06 g
Vláknina41,25 g
Cholesterol 382 mg
Sodík 3,56 g
Sůl8,61 g
Sacharidy117,56 g
– cukry21,33 g
––– laktóza0,01 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
900 900 g kančích kostí (použila jsem hřbet s kousky masa po vykostění) Kost kančí
2 2 menší cibule Cibule čerstvá 140 g
5 stroužků 5 stroužků česneku Česnek čerstvý 35 g
10 kuliček 10 kuliček celého pepře Pepř černý
5 kuliček 5 kuliček nového koření Nové koření
1 lžičku 1 lžičku soli Sůl mořská 8 g
silnější plátek plátek celeru Celer bulva čerstvá
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 petržel (nemusí být) Petržel kořenová čerstvá
1 1 cibule zbavená vrchní slupky Cibule čerstvá 70 g
lístky lístky a stonky libečku Libeček čerstvý
( 300 g 300 g uvařené maso obrané z kostí) Vepřová kýta 300 g
uvařenou mrkev (z vývaru) Mrkev čerstvá
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1 1 cm plátek másla pokojové teploty Máslo kravské 1 g
2 2 prolisované stroužky česneku Česnek čerstvý 140 g
1/2 1/2 nadrobno nakrájené cibule Cibule čerstvá 35 g
3 lžíce 3 lžíce Solamylu Bramborový škrob 45 g
1 lžíci 1 lžíci nasekané petrželky Petržel nať čerstvá 15 g
na špičku nože na špičku nože mletého zázvoru a Zázvor sušený mletý
špetka špetka pepře Pepř černý
špetku špetku soli Sůl mořská
podle potřeby strouhanku na případné zahuštění Strouhanka pšeničná

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.