Nutriční hodnoty (Vývar z kančích opečených kostí, s masovými knedlíčky z papiňáku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 265 kJ / 1 019 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,72 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 71,69 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,03 g |
Tuky | 19,44 g |
– nasycené | 5,25 g |
– nenasycené | 9,29 g |
–– mononenasycené | 7,26 g |
–– polynenasycené | 2,04 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 41,25 g |
Cholesterol | 382 mg |
Sodík | 3,56 g |
Sůl | 8,61 g |
Sacharidy | 117,56 g |
– cukry | 21,33 g |
––– laktóza | 0,01 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
900 900 g kančích kostí (použila jsem hřbet s kousky masa po vykostění) | Kost kančí | |
2 2 menší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
10 kuliček 10 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
1 lžičku 1 lžičku soli | Sůl mořská | 8 g |
silnější plátek plátek celeru | Celer bulva čerstvá | |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 petržel (nemusí být) | Petržel kořenová čerstvá | |
1 1 cibule zbavená vrchní slupky | Cibule čerstvá | 70 g |
lístky lístky a stonky libečku | Libeček čerstvý | |
( 300 g 300 g uvařené maso obrané z kostí) | Vepřová kýta | 300 g |
uvařenou mrkev (z vývaru) | Mrkev čerstvá | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 cm plátek másla pokojové teploty | Máslo kravské | 1 g |
2 2 prolisované stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
1/2 1/2 nadrobno nakrájené cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
3 lžíce 3 lžíce Solamylu | Bramborový škrob | 45 g |
1 lžíci 1 lžíci nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
na špičku nože na špičku nože mletého zázvoru a | Zázvor sušený mletý | |
špetka špetka pepře | Pepř černý | |
špetku špetku soli | Sůl mořská | |
podle potřeby strouhanku na případné zahuštění | Strouhanka pšeničná |