Nutriční hodnoty (Vývar z kančích opečených kostí, s masovými knedlíčky z papiňáku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 265 kJ / 1 019 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 71,69 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,03 g |
| Tuky | 19,44 g |
| – nasycené | 5,25 g |
| – nenasycené | 9,29 g |
| –– mononenasycené | 7,26 g |
| –– polynenasycené | 2,04 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 41,25 g |
| Cholesterol | 382 mg |
| Sodík | 3,56 g |
| Sůl | 8,61 g |
| Sacharidy | 117,56 g |
| – cukry | 21,33 g |
| ––– laktóza | 0,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 900 900 g kančích kostí (použila jsem hřbet s kousky masa po vykostění) | Kost kančí | |
| 2 2 menší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 10 kuliček 10 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 1 lžičku 1 lžičku soli | Sůl mořská | 8 g |
| silnější plátek plátek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel (nemusí být) | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 cibule zbavená vrchní slupky | Cibule čerstvá | 70 g |
| lístky lístky a stonky libečku | Libeček čerstvý | |
| ( 300 g 300 g uvařené maso obrané z kostí) | Vepřová kýta | 300 g |
| uvařenou mrkev (z vývaru) | Mrkev čerstvá | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 cm plátek másla pokojové teploty | Máslo kravské | 1 g |
| 2 2 prolisované stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
| 1/2 1/2 nadrobno nakrájené cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 3 lžíce 3 lžíce Solamylu | Bramborový škrob | 45 g |
| 1 lžíci 1 lžíci nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| na špičku nože na špičku nože mletého zázvoru a | Zázvor sušený mletý | |
| špetka špetka pepře | Pepř černý | |
| špetku špetku soli | Sůl mořská | |
| podle potřeby strouhanku na případné zahuštění | Strouhanka pšeničná |