Nutriční hodnoty (Krémová květáková polévka s mangoldem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 819 kJ / 196 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
| Tuky | 13,80 g |
| – nasycené | 8,88 g |
| – nenasycené | 4,13 g |
| –– mononenasycené | 3,75 g |
| –– polynenasycené | 0,38 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 1,10 g |
| Cholesterol | 45 mg |
| Sodík | 53 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 12,85 g |
| – cukry | 5,25 g |
| ––– laktóza | 4,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 středně velkého květáku | Květák čerstvý | |
| 1 1 brambor | Brambor zimní | 50 g |
| 125 ml 125 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
| 10 10 listů mangoldu | Mangold | |
| hrst hrst vyloupaného hrášku | Hrášek zelený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| špetka špetka muškátového oříšku a bílého pepře | Muškátový oříšek | |
| lžíce lžíce másla | Máslo kravské |