Nutriční hodnoty (Paprikovo-paradajková polievka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 472 kJ / 2 025 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,10 g |
| Tuky | 30,59 g |
| – nasycené | 13,53 g |
| – nenasycené | 13,25 g |
| –– mononenasycené | 5,53 g |
| –– polynenasycené | 7,72 g |
| ––– omega 3 | 0,78 g |
| Vláknina | 27,08 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 188 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 352,30 g |
| – cukry | 43,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 3 rajčata | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| 1 1 rajčatový protlak nebo pyré | Protlak rajčatový | |
| 2 2 kapie | Paprika červená čerstvá | 500 g |
| 2-2,5 l 2-2,5 l vývaru z hovězích odřezků a kostí | Vývar hovězí | 2250 ml |
| 1 1 pálivá paprička | Chilli paprička čerstvá | |
| 1 1 Creme Fraiche | Creme fraiche 33% | |
| 1 1 šlehačka | Šlehačka 35% | |
| 400 g 400 g krupice z tvrdé pšenice | Krupice pšeničná hrubá | 400 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| hladká petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| Harissa | Harissa | |
| sůl | Sůl mořská |