Nutriční hodnoty (Řepánkový závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 240 kJ / 3 642 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,04 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,89 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 78,15 g |
Tuky | 164,51 g |
– nasycené | 17,59 g |
– nenasycené | 131,26 g |
–– mononenasycené | 75,30 g |
–– polynenasycené | 55,95 g |
––– omega 3 | 9,00 g |
Vláknina | 31,68 g |
Cholesterol | 281 mg |
Sodík | 274 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 428,56 g |
– cukry | 62,64 g |
––– laktóza | 11,92 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
2 lžíce 2 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 24 g |
3 lžíce 3 lžíce bílého jogurtu (kefíru, podmáslí, zakysanky...) | Jogurt kravský bílý 1,5% | 45 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
1/2 kostky 1/2 kostky čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
1 1 menší cukrová řepa | Cukrová řepa čerstvá | |
plátek plátek másla | Máslo kravské | |
cukr dle chuti | Cukr bílý | |
100 g 100 g mletého máku | Mák modrý mletý | 100 g |
trocha trocha mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
2 2 cm plátek másla na potření po upečení | Máslo kravské | 2 g |