Nutriční hodnoty (Kedlubnový salát se smetanou, krutonky a mátou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 152 kJ / 514 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,63 g |
| Tuky | 22,93 g |
| – nasycené | 14,35 g |
| – nenasycené | 7,13 g |
| –– mononenasycené | 6,09 g |
| –– polynenasycené | 1,04 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 21,30 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 261 mg |
| Sůl | 0,83 g |
| Sacharidy | 45,10 g |
| – cukry | 37,30 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3-4 3-4 kedlubny | Kedluben čerstvý | 630 g |
| 2-3 2-3 karotky | Mrkev čerstvá | |
| 1 svazek 1 svazek petrželové natě | Petržel nať čerstvá | 60 g |
| 1 svazek 1 svazek čerstvé máty | Máta peprná list čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička panenského olivového oleje | Olej olivový | |
| nať mladé cibule | Cibule čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 0,2 l 0,2 l zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200.00000298023224 ml |
| lžička lžička citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| pepř | Pepř černý | |
| lžička lžička cukru | Cukr bílý |