Nutriční hodnoty (Pikantní minestrone s česnekovými krutony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 22 254 kJ / 5 319 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 215,55 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 205,11 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,45 g |
Tuky | 376,07 g |
– nasycené | 234,98 g |
– nenasycené | 140,16 g |
–– mononenasycené | 55,24 g |
–– polynenasycené | 84,92 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 32,48 g |
Cholesterol | 204 mg |
Sodík | 50,50 g |
Sůl | 136,36 g |
Sacharidy | 260,62 g |
– cukry | 19,72 g |
––– laktóza | 0,64 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 lžičky 2 lžičky olivového oleje | Olej olivový | 10 ml |
1,5 litru 1,5 litru silného hovězího bujónu nebo vývaru | Bujón hovězí | 1500 g |
80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
1 1 červená cibule s natí | Cibule červená čerstvá | 69 g |
menší kousek kousek (asi 60 g) celeru | Celer bulva čerstvá | |
1 šálek 1 šálek mražené zeleniny s kukuřicí | Kukuřice mražená | |
1 1 kořínek petržele s natí | Petržel kořenová čerstvá | |
3 3 – 4 štíhlé kořínky karotky | Mrkev čerstvá | |
2 hrsti 2 hrsti fazolových lusků | Fazolky čerstvé | |
zelené části ze dvou pórků | Pórek čerstvý | |
2 2 italská rajčata bez jader | Rajče červené čerstvé | 120 g |
kousek kousek kůry z Parmazánu | Parmezán | |
1 konzerva 1 konzerva (400 g) bílé fazole ve slaném nálevu | Fazole v konzervě | |
1 hrst 1 hrst rýže | Rýže bílá | |
2 2 větší stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
pepř | Pepř černý | |
růžová himalájská sůl (s devíti bylinkami Devět sil – (fa Cereus) | Sůl himalájská | |
špetka špetka šafránu | Šafrán sušený | |
nasekaná čerstvá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
bazalka | Bazalka čerstvá | |
3 3 plátky česnekového chleba nakrájíme je na větší kostky |