Nutriční hodnoty (Pikantní minestrone s česnekovými krutony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 22 254 kJ / 5 319 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 215,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 205,11 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,45 g |
| Tuky | 376,07 g |
| – nasycené | 234,98 g |
| – nenasycené | 140,16 g |
| –– mononenasycené | 55,24 g |
| –– polynenasycené | 84,92 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 32,48 g |
| Cholesterol | 204 mg |
| Sodík | 50,50 g |
| Sůl | 136,36 g |
| Sacharidy | 260,62 g |
| – cukry | 19,72 g |
| ––– laktóza | 0,64 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžičky 2 lžičky olivového oleje | Olej olivový | 10 ml |
| 1,5 litru 1,5 litru silného hovězího bujónu nebo vývaru | Bujón hovězí | 1500 g |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 1 1 červená cibule s natí | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| menší kousek kousek (asi 60 g) celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 šálek 1 šálek mražené zeleniny s kukuřicí | Kukuřice mražená | |
| 1 1 kořínek petržele s natí | Petržel kořenová čerstvá | |
| 3 3 – 4 štíhlé kořínky karotky | Mrkev čerstvá | |
| 2 hrsti 2 hrsti fazolových lusků | Fazolky čerstvé | |
| zelené části ze dvou pórků | Pórek čerstvý | |
| 2 2 italská rajčata bez jader | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| kousek kousek kůry z Parmazánu | Parmezán | |
| 1 konzerva 1 konzerva (400 g) bílé fazole ve slaném nálevu | Fazole v konzervě | |
| 1 hrst 1 hrst rýže | Rýže bílá | |
| 2 2 větší stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
| pepř | Pepř černý | |
| růžová himalájská sůl (s devíti bylinkami Devět sil – (fa Cereus) | Sůl himalájská | |
| špetka špetka šafránu | Šafrán sušený | |
| nasekaná čerstvá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| 3 3 plátky česnekového chleba nakrájíme je na větší kostky |