Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Pikantní minestrone s česnekovými krutony)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie22 254 kJ /
5 319 kcal
Bílkoviny215,55 g
– z toho živočišné bílkoviny205,11 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,45 g
Tuky376,07 g
– nasycené234,98 g
– nenasycené140,16 g
–– mononenasycené55,24 g
–– polynenasycené84,92 g
––– omega 30,25 g
Vláknina32,48 g
Cholesterol 204 mg
Sodík 50,50 g
Sůl136,36 g
Sacharidy260,62 g
– cukry19,72 g
––– laktóza0,64 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 lžičky 2 lžičky olivového oleje Olej olivový 10 ml
1,5 litru 1,5 litru silného hovězího bujónu nebo vývaru Bujón hovězí 1500 g
80 g 80 g másla Máslo kravské 80 g
1 1 červená cibule s natí Cibule červená čerstvá 69 g
menší kousek kousek (asi 60 g) celeru Celer bulva čerstvá
1 šálek 1 šálek mražené zeleniny s kukuřicí Kukuřice mražená
1 1 kořínek petržele s natí Petržel kořenová čerstvá
3 3 – 4 štíhlé kořínky karotky Mrkev čerstvá
2 hrsti 2 hrsti fazolových lusků Fazolky čerstvé
zelené části ze dvou pórků Pórek čerstvý
2 2 italská rajčata bez jader Rajče červené čerstvé 120 g
kousek kousek kůry z Parmazánu Parmezán
1 konzerva 1 konzerva (400 g) bílé fazole ve slaném nálevu Fazole v konzervě
1 hrst 1 hrst rýže Rýže bílá
2 2 větší stroužky česneku Česnek čerstvý 140 g
pepř Pepř černý
růžová himalájská sůl (s devíti bylinkami Devět sil – (fa Cereus) Sůl himalájská
špetka špetka šafránu Šafrán sušený
nasekaná čerstvá petrželka Petržel nať čerstvá
pažitka Pažitka čerstvá
bazalka Bazalka čerstvá
3 3 plátky česnekového chleba nakrájíme je na větší kostky

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.