Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky

Knedlíky lze vařit několika způsoby. Někdo preferuje vaření ve vodě, jiný v páře, někdo je vaří v parním hrnci. Knedlíky patří do české kuchyně a každá kuchařka na ně má svůj vlastní recept. Tento je pro úplné začátečníky.

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby kynutí

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

26. 3. 2008 20:54

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie10 380 kJ / 2 481 kcal
Bílkoviny86,98 g
Tuky20,69 g
Vláknina28,35 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 4,39 g
Sůl10,72 g
Sacharidy472,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rohlíky nakrájené na kostičky můžete přidat již do domácí pekárny, nebo je vhodit později, až když kynou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

taddy1 taddy1

3. 11. 2023 11:07

Pokud chcete, zkuste k hrubé mouce přidat cca 2 polévkové lžíce hladké mouky. S těstem se lépe pracuje a knedlíky jsou lepší - jemnější. Tak mě to učila babička. Jinak je jedno, zda sušené nebo čerstvé droždí - čerstvé podle pravidla - 1kostka 42g čerstvého droždí na 1 kg mouky. U tohoto receptu tedy použít 1/2 kostky. Jinak recept je přesně podle starých receptur, osvědčený a podle něj dělané knedlíky nikdy nezklamou.:-K

Jura115

20. 11. 2021 10:41

ok

zabis

25. 1. 2013 11:03

Leni jak dlouho děláš ty knedlíky v parním hrnci a ještě dáváš je nad sebe? Mě se ani po 30 min nechtějí dodělat.:-(

Dadka0 Dadka0

30. 10. 2012 13:25

V pekárně jsem zadělávala knedlíky po prvé a úspěch, uleví rukám a jsou výborné, dávám 1 :)

Greneia Greneia

10. 8. 2012 23:49

Tak ju, děkuji Iness :) půl jsem dala a povedlo, takže děkuji moc moc .. a majitelce receptu posílám bodíček .. protože jsem sklidila pochvalu, myslím, že odteď už bude doma pouze domácí knedlík, žádný kumovaný humáč za draho. :) :-8:-K

Iness Iness

10. 8. 2012 15:37

Greneia:
Pokud chceš použít kvasnice v kostce, tak použij na 500g půl kostky ;-). Knedlíky udělej podle tohoto receptu a budeš spokojená. Třeba z poloviční dávky;-) http://www.toprecepty.cz/recept/2747-kynuty-knedli...

Greneia Greneia

10. 8. 2012 15:18

Tak teď nevím, kolik dát normal. kvasnic, sušený používat nechci, mám otevřený tento recept, kde se dává na 500 g mouky jeden sáček sušených kvasnic a u kila mouky taky, tak teď fakt nevím, kolik jich dát na půl kila? Poradí někdo?:-/

hafikov hafikov

22. 1. 2012 08:22

Díky za recept:-K

Irrena Irrena

20. 2. 2011 10:50

Lenko dneska je dělám, zatím vypadají moc dobře:yes:

zuzana

18. 1. 2011 14:29

vyborny recept dnes som ho robila akurat bez tych zemli...dakujem za recept...:-D

tejaja tejaja

6. 5. 2008 08:59

U nás sa robia knedlíky tiež z kysnutého cesta, ale bez rožkov. Len cesto, sú ľahučké, nadýchané...

Merylas Merylas (moderátorka)

5. 5. 2008 16:42

Dělám knedlíky stejně, používám čerstvé droždí. Rohlíky zapracuji po ukončení hnětení ručně. Vařím v páře 20 minut, po uvaření ihned propíchám špejlí a povrch potřu olejem.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: knedlik knedliky domácí bramborové knedlíky knedlík ze sušených kvasnic domácí knedlík bez kvasnic kolik kvasnic na kilo mouky knedlíky bez kvasnic domácí pekárna knedlík knedlik bez kvasnic houskový knedlík ze sušených kvasnic kysnutý knedlík knedliky ze susenych kvasnic domácí pekárna knedlíky knedlík domácí pekárna knedlík v domácí pekárně knedlík z domácí pekárny domácí pekárna recepty knedlíky knedlíky z domácí pekárny knedlíky v domácí pekárně knedlíky domácí pekárna

Suroviny: mléko, vejce, mouka hrubá, cukr, sůl, kvasnice sušené, rohlík

TopRecepty.cz

Knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XWk