Nutriční hodnoty (Brokolicové muffiny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 11 642 kJ / 2 783 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 78,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,08 g |
| Tuky | 224,28 g |
| – nasycené | 104,14 g |
| – nenasycené | 108,16 g |
| –– mononenasycené | 91,25 g |
| –– polynenasycené | 16,90 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 23,47 g |
| Cholesterol | 1,27 g |
| Sodík | 6,39 g |
| Sůl | 16,02 g |
| Sacharidy | 73,32 g |
| – cukry | 26,28 g |
| ––– laktóza | 14,65 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 1 dcl 1 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 1 lžička 1 lžička Podravky (či podobné "žluté" koření) | Kořenící směs sypká | 5 g |
| 4 lžíce 4 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 44 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 15 dkg 15 dkg tvrdého sýra (eidam, ementál, čedar) | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
| 20 dkg 20 dkg anglické slaniny či moravského krkovice | Anglická slanina | 200 g |