Nutriční hodnoty (Odkoukaná pegingská polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 5 541 kJ / 1 324 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,21 g |
| Tuky | 15,53 g |
| – nasycené | 3,71 g |
| – nenasycené | 7,19 g |
| –– mononenasycené | 5,65 g |
| –– polynenasycené | 1,55 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 10,20 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 254 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 269,70 g |
| – cukry | 263,65 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/2 1/2 hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 30 g 30 g rajčatového protlaku nebo 1-2 na jemno nasekaná rajčátka | Protlak rajčatový | 30 g |
| 1 šálek 1 šálek cukru (více i méně, záleží jak moc chcete polévku sladkokyselou) | Cukr bílý | 250 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 kedlubna (náhražka bambusu) | Kedluben čerstvý | 180 g |
| chilli | Chilli paprička sušená | |
| čerstvá paprika | Paprika červená čerstvá | |
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| bujón nebo kuřecí vývar | Bujón hovězí | |
| kuřecí maso (může i nemusí) | Kuře prso | |
| ocet nebo citronová šťáva | Ocet lihový | |
| olej | Olej řepkový | |
| pepř | Pepř černý | |
| sojová omáčka | Sójová omáčka Tamari | |
| bramborový škrob jemný | Bramborový škrob |