Nutriční hodnoty (Slovenské pagáče)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 30
| Energie | 17 430 kJ / 4 166 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,15 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,85 g |
| Tuky | 246,54 g |
| – nasycené | 150,39 g |
| – nenasycené | 86,86 g |
| –– mononenasycené | 76,36 g |
| –– polynenasycené | 10,50 g |
| ––– omega 3 | 1,23 g |
| Vláknina | 17,10 g |
| Cholesterol | 1,17 g |
| Sodík | 3,43 g |
| Sůl | 8,58 g |
| Sacharidy | 403,24 g |
| – cukry | 52,04 g |
| ––– laktóza | 8,84 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 180 g 180 g kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 180 ml |
| 7 g 7 g sušeného droždí | Droždí sušené | 7 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 2.5 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| strouhaný tvrdý sýr | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| čerstvý sýr | Sýr hrudkový kravský | |
| bryndza | Brynza | |
| slaný tvaroh | Tvaroh polotučný | |
| sladký tvaroh s rozinkami | Tvaroh polotučný | |
| mleté škvarky | Škvarky | |
| cibulka | Cibulka jarní čerstvá |