Nutriční hodnoty (Domácí cannelloni plněné pečeným lilkem, ricottou se žampiony, s rajčatovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 669 kJ / 1 116 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,26 g |
| Tuky | 49,04 g |
| – nasycené | 16,84 g |
| – nenasycené | 28,16 g |
| –– mononenasycené | 23,09 g |
| –– polynenasycené | 5,07 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 14,94 g |
| Cholesterol | 359 mg |
| Sodík | 271 mg |
| Sůl | 0,54 g |
| Sacharidy | 114,61 g |
| – cukry | 36,01 g |
| ––– laktóza | 6,67 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 100 g 100 g hladké mouky (fariny) | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 10 ml 10 ml vody | Voda | 10 ml |
| 1 1 velký lilek (cca 450g) | Lilek čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 200 g 200 g ricotty | Ricotta | 200 g |
| 150 g 150 g žampionů (nakrájených na plátky) | Žampion čerstvý | 150 g |
| 1 1 šalotka (nasekaná nadrobno) | Šalotka čerstvá | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku (utřeného se solí) | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| Sůl | Sůl mořská | |
| 400 g 400 g drcených rajčat (1 plechovka) | Pyré z červených rajčat | 400 g |
| 2 2 šalotky (nasekané na jemno) | Šalotka čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 5 listů 5 listů bazalky (pokrájených) | Bazalka čerstvá | |
| Sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 1 velké rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| Parmezán | Parmezán |