Nutriční hodnoty (Falafel z červené řepy v domácím pita chlebu s koriandrovým dipem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 789 kJ / 1 862 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,08 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 56,60 g |
Tuky | 47,84 g |
– nasycené | 7,53 g |
– nenasycené | 35,78 g |
–– mononenasycené | 24,40 g |
–– polynenasycené | 11,37 g |
––– omega 3 | 1,34 g |
Vláknina | 49,50 g |
Cholesterol | 271 mg |
Sodík | 1,83 g |
Sůl | 4,43 g |
Sacharidy | 262,35 g |
– cukry | 31,70 g |
––– laktóza | 5,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 g 100 g suché cizrny | Cizrna | 100 g |
120 g 120 g uvařené a oloupané červené řepy | Červená řepa čerstvá | 120 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky nadrceného římského kmínu | Římský kmín mletý | 3.5 g |
1 1 menší vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
3 3 vrchovaté lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | |
1,5 lžíce 1,5 lžíce olivového oleje + na potření | Olej olivový | 16.5 ml |
Sůl | Sůl mořská | |
220-240 g 220-240 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 230 g |
60 g 60 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 60 g |
200 ml 200 ml vlažné vody | Voda | 200 ml |
1 lžíce 1 lžíce oleje + na potření | Olej řepkový | 11 ml |
10 g 10 g droždí | Droždí pekařské lisované | 10 g |
Špetka Špetka cukru | Cukr bílý | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
120 g 120 g hustého bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 120 ml |
2 hrsti 2 hrsti koriandru | Koriandr semena | |
limetková šťáva několik kapek několik kapek | Šťáva z limetky | |
Sůl | Sůl mořská | |
2 2 drobné jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
listy listy salátu little gem | Salát listový čerstvý |