Nutriční hodnoty (Polévka z pečeného patizonu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 186 kJ / 283 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,58 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,18 g |
Tuky | 6,60 g |
– nasycené | 3,87 g |
– nenasycené | 2,32 g |
–– mononenasycené | 1,84 g |
–– polynenasycené | 0,48 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 18,15 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 43,40 g |
– cukry | 10,00 g |
––– laktóza | 1,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1-2 1-2 patizony podle velikosti, na barvě nezáleží | Patizon čerstvý | |
1 1 větší palice česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
1 1 větší brambora | Brambor zimní | 50 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 pomeranč v bio kvalitě nebo pečlivě omytý | Pomeranč čerstvý | |
olivový olej | Olej olivový | |
čerstvý tymián | Tymián čerstvý | |
1 lžička 1 lžička jemného kari | Kari | 5 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
2 lžíce 2 lžíce kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
na ozdobu tučný jogurt | Jogurt kravský bílý 3,5% |