Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z pečeného patizonu)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 186 kJ /
283 kcal
Bílkoviny8,58 g
– z toho živočišné bílkoviny1,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,18 g
Tuky6,60 g
– nasycené3,87 g
– nenasycené2,32 g
–– mononenasycené1,84 g
–– polynenasycené0,48 g
––– omega 30,06 g
Vláknina18,15 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 86 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy43,40 g
– cukry10,00 g
––– laktóza1,90 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1-2 1-2 patizony podle velikosti, na barvě nezáleží Patizon čerstvý
1 1 větší palice česneku Česnek čerstvý 70 g
1 1 větší brambora Brambor zimní 50 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 pomeranč v bio kvalitě nebo pečlivě omytý Pomeranč čerstvý
olivový olej Olej olivový
čerstvý tymián Tymián čerstvý
1 lžička 1 lžička jemného kari Kari 5 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
2 lžíce 2 lžíce kysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 50 ml
na ozdobu tučný jogurt Jogurt kravský bílý 3,5%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.