Nutriční hodnoty (Polévka z pečeného patizonu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 186 kJ / 283 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,18 g |
| Tuky | 6,60 g |
| – nasycené | 3,87 g |
| – nenasycené | 2,32 g |
| –– mononenasycené | 1,84 g |
| –– polynenasycené | 0,48 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 18,15 g |
| Cholesterol | 18 mg |
| Sodík | 86 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 43,40 g |
| – cukry | 10,00 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1-2 1-2 patizony podle velikosti, na barvě nezáleží | Patizon čerstvý | |
| 1 1 větší palice česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| 1 1 větší brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 pomeranč v bio kvalitě nebo pečlivě omytý | Pomeranč čerstvý | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| čerstvý tymián | Tymián čerstvý | |
| 1 lžička 1 lžička jemného kari | Kari | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 lžíce 2 lžíce kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| na ozdobu tučný jogurt | Jogurt kravský bílý 3,5% |