Nutriční hodnoty (Jablkové koláčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 072 kJ / 4 319 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,89 g |
| Tuky | 176,97 g |
| – nasycené | 43,79 g |
| – nenasycené | 123,81 g |
| –– mononenasycené | 81,67 g |
| –– polynenasycené | 42,14 g |
| ––– omega 3 | 3,19 g |
| Vláknina | 28,40 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 628 mg |
| Sůl | 1,97 g |
| Sacharidy | 590,21 g |
| – cukry | 201,19 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 250 g 250 g Hery nebo másla | Margarín | 250 g |
| 80 g 80 g medu | Med nepasterovaný | 80 g |
| 50 g 50 g práškového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 cl 1 cl prášku do pečiva | Kypřící prášek | 10 g |
| 500 g 500 g jablečného kompotu | Jablko zavařené | 500 g |
| 2 2 polévkové lžíce rozinek (ja som nedala) | Rozinky | |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| skořice (alebo skoricovy cukor) | Skořice ceylonská | |
| 4 cl 4 cl vanilkového pudingu (prasok) | Puding v prášku | 40 g |
| 3 3 polévkové lžíce meruňkového džemu | Džem meruňkový | |
| 2 2 polévkové lžíce rumu | Rum |