Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jednoduchý mrkvový dort)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 466 kJ /
2 979 kcal
Bílkoviny34,38 g
– z toho živočišné bílkoviny17,36 g
– z toho rostlinné bílkoviny17,02 g
Tuky167,79 g
– nasycené14,45 g
– nenasycené141,99 g
–– mononenasycené100,53 g
–– polynenasycené41,46 g
––– omega 312,36 g
Vláknina11,11 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 351 mg
Sůl0,76 g
Sacharidy327,40 g
– cukry211,23 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
150 g 150 g cukru moučka (lze nahradit tmavým cukrem) Cukr bílý 150 g
150 ml 150 ml rostlinného oleje Olej řepkový 150 ml
1 lžička 1 lžička skořice Skořice ceylonská 8 g
1 lžíce 1 lžíce šťávy z pomeranče nebo citrónu Šťáva z pomeranče 15 ml
150 g 150 g polohrubé mouky (klasické či celozrnné) Mouka pšeničná polohrubá 150 g
1 1 kypřící prášek do pečiva Kypřící prášek
špetka špetka soli Sůl mořská
170 g 170 g jemně nastrouhané mrkve Mrkev čerstvá 170 g
hrst hrst vlašských ořechů popř. rozinek, kand. ovoce, atd Vlašské ořechy
2 balení 2 balení sýra Lučina nebo Philadelphie atp. Lučina 70% t.v s.
50 g 50 g cukru moučka Cukr bílý 50 g
štáva z 1/2 štáva z 1/2 pomeranče či citrónu Pomeranč čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.