Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Gratinovaný květák se sýrovo-strouhankovou směsí)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 193 kJ /
1 480 kcal
Bílkoviny71,13 g
– z toho živočišné bílkoviny61,74 g
– z toho rostlinné bílkoviny9,39 g
Tuky87,88 g
– nasycené54,90 g
– nenasycené31,11 g
–– mononenasycené27,71 g
–– polynenasycené3,40 g
––– omega 30,37 g
Vláknina5,49 g
Cholesterol 302 mg
Sodík 5,70 g
Sůl13,98 g
Sacharidy99,23 g
– cukry41,28 g
––– laktóza37,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 středně velký květák (max. 1,5 kg rozebraný na středně velké růžičky) Květák čerstvý
60 g 60 g másla Máslo kravské 60 g
3 PL 3 PL hladké mouky Mouka pšeničná hladká 30 g
480 ml 480 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 480 ml
1 KL 1 KL soli Sůl mořská 8 g
1/4 KL 1/4 KL čerstvě mletého černého pepře Pepř černý mletý 1.25 g
1/4 KL 1/4 KL mletého muškátového oříšku Muškátový oříšek 1.25 g
200 g 200 g nastrouhaného sýru Eidam (Gouda atp.) Sýr kravský tvrdý 30% 200 g
2 stroužky 2 stroužky česneku utřeného Česnek čerstvý 14 g
50 g 50 g strouhanky Strouhanka pšeničná 50 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.