Nutriční hodnoty (Avokádové želé s jogurtem, dýňové želé s vanilkou s macerovanými fíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 151 kJ / 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,04 g |
Tuky | 0,84 g |
– nasycené | 0,42 g |
– nenasycené | 0,27 g |
–– mononenasycené | 0,16 g |
–– polynenasycené | 0,11 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,55 g |
Cholesterol | 5 mg |
Sodík | 28 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 62,08 g |
– cukry | 57,65 g |
––– laktóza | 2,33 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
Avokádové želé | ||
1/2 1/2 vyzrálého avokáda | Avokádo čerstvé | |
50 g 50 g bílého jogurtu (Hollandia) | Jogurt kravský bílý 1,5% | 50 ml |
1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
10 kapek 10 kapek citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
2 plátky 2 plátky želatiny | Želatina vepřová | |
50 ml 50 ml vody | Voda | 50 ml |
Dýňové želé | Želatina vepřová | |
85 g 85 g oloupané dýně – použila jsem máslovou | Dýně čerstvá | 85 g |
1/2 1/2 vanilkového lusku | Vanilkové lusky | |
5 kapek 5 kapek citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
Lžíce Lžíce medu | Med nepasterovaný | |
Na špičku nože Na špičku nože skořice | Skořice ceylonská | |
2 plátky 2 plátky želatiny | Želatina vepřová | |
50 ml 50 ml vody | Voda | 50 ml |
6 lžic 6 lžic vody na podlití dýně | Voda | 108 ml |
10 10 fíků | Fíky sušené | |
Tmavý rum | Rum | |
1 1 celá skořice | Skořice ceylonská | |
4 4 hlavičky hřebíčku | Hřebíček | |
1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
Oříšek Oříšek másla | Máslo kravské | |
Citronová šťáva | Šťáva z citrónu |