Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Avokádové želé s jogurtem, dýňové želé s vanilkou s macerovanými fíky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 151 kJ /
275 kcal
Bílkoviny3,70 g
– z toho živočišné bílkoviny2,67 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,04 g
Tuky0,84 g
– nasycené0,42 g
– nenasycené0,27 g
–– mononenasycené0,16 g
–– polynenasycené0,11 g
––– omega 30,00 g
Vláknina2,55 g
Cholesterol 5 mg
Sodík 28 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy62,08 g
– cukry57,65 g
––– laktóza2,33 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
Avokádové želé
1/2 1/2 vyzrálého avokáda Avokádo čerstvé
50 g 50 g bílého jogurtu (Hollandia) Jogurt kravský bílý 1,5% 50 ml
1 lžíce 1 lžíce medu Med nepasterovaný 36 g
10 kapek 10 kapek citronové šťávy Šťáva z citrónu
2 plátky 2 plátky želatiny Želatina vepřová
50 ml 50 ml vody Voda 50 ml
Dýňové želé Želatina vepřová
85 g 85 g oloupané dýně – použila jsem máslovou Dýně čerstvá 85 g
1/2 1/2 vanilkového lusku Vanilkové lusky
5 kapek 5 kapek citronové šťávy Šťáva z citrónu
Lžíce Lžíce medu Med nepasterovaný
Na špičku nože Na špičku nože skořice Skořice ceylonská
2 plátky 2 plátky želatiny Želatina vepřová
50 ml 50 ml vody Voda 50 ml
6 lžic 6 lžic vody na podlití dýně Voda 108 ml
10 10 fíků Fíky sušené
Tmavý rum Rum
1 1 celá skořice Skořice ceylonská
4 4 hlavičky hřebíčku Hřebíček
1 lžíce 1 lžíce cukru Cukr bílý 25 g
Oříšek Oříšek másla Máslo kravské
Citronová šťáva Šťáva z citrónu

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.