Nutriční hodnoty (Vícezrnné lívance s borůvkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 118 kJ / 1 940 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,92 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,73 g |
| Tuky | 53,71 g |
| – nasycené | 22,54 g |
| – nenasycené | 20,79 g |
| –– mononenasycené | 14,93 g |
| –– polynenasycené | 5,86 g |
| ––– omega 3 | 0,78 g |
| Vláknina | 20,85 g |
| Cholesterol | 621 mg |
| Sodík | 2,44 g |
| Sůl | 6,42 g |
| Sacharidy | 287,14 g |
| – cukry | 64,04 g |
| ––– laktóza | 13,38 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 PL 3 PL (45 g) másla | Máslo kravské | 30 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku (60 g) celozrnné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 125 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku (60 g) hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 125 g |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku (30 g) žitné mouka | Mouka žitná hladká | 62.5 g |
| 2 PL 2 PL krupicového cukru | Cukr bílý | 24 g |
| 1 PL plus 1 ČL 1 ČL kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 10 g |
| 1/2 ČL 1/2 ČL soli | Sůl mořská | 5 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 250 g 250 g plnotučného bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 250 ml |
| 2 PL 2 PL mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| 1/2 ČL 1/2 ČL strouhané citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
| 1/2 ČL 1/2 ČL vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 5 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek borůvek (čerstvé nebo mražené) | Borůvky čerstvé | 200 g |