Britské kuře

Drůbeží maso Doba přípravy: 1 hodina 11 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 1 hodina 11 názorů

Suroviny 4 porce velké

1 kuře
1,5 pololévkové lžíce citronové šťávy
0,5 polévkové lžíce sušeného tymiánu
2 polévkové lžíce kari
1 plechovka drcených rajčat (400 g)
1/3 pórku -tu bílou část
1 cibule
2 stroužek česneku
1 kávová lžíce celého pepře
4 polévkové lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Kuře vykostíme, sundáme kůži. Necháme stehna a prsa, ty nakrájíme na 8 kusů. V pekáčku na sporáku osmahneme nakrájenou na jemno cibulku, pórek, pepř, česnek.

  2. Přidáme kari, tymián, rajčata a vykostěné naporcované kuře. Přivedeme k varu a dáme do trouby na 180°C na 40 minut.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s rýží, polentou, kuskusem,... dietní!

Komu vadí celé kuličky pepře, tak je vyndejte nebo dejte mletý pepř.

Komentáře k receptu Britské kuře

Tématické fráze: britské recepty kuře s polentou kuře na sporáku recept na kuře vykostene kure recepty jak vykostit celé kuře britské moučníky recepty na kure vykostěné kuře vánoční kure krůtí kuličky s polentou kure na drcenych rajcatech britsky vanocni recept britský jablkový koláč britský recept brytské kuře britské vánoční recepty britská kuchyně recepty recept citronové kuře britské kuchařka