Nutriční hodnoty (Kuřecí enchiladas se salsou verde a avokádem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 947 kJ / 2 138 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 206,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 196,32 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,20 g |
| Tuky | 112,88 g |
| – nasycené | 74,00 g |
| – nenasycené | 35,29 g |
| –– mononenasycené | 30,09 g |
| –– polynenasycené | 5,21 g |
| ––– omega 3 | 1,35 g |
| Vláknina | 23,15 g |
| Cholesterol | 646 mg |
| Sodík | 3,16 g |
| Sůl | 7,83 g |
| Sacharidy | 70,21 g |
| – cukry | 18,63 g |
| ––– laktóza | 15,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 PL 1 PL másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 Jalapeño paprička, nakrájená nadrobno | Jalapeňo paprička sterilovaná | |
| 2 2 utřené stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
| 1 PL 1 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 hrnek 1 hrnek (240 ml) kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 250 ml |
| 1 ČL 1 ČL kmínu (římský kmín, Comino) | Kmín | 10 g |
| 1/4 ČL 1/4 ČL soli | Sůl mořská | 2.5 g |
| 1/4 ČL 1/4 ČL čerstvě mletého pepře | Pepř černý mletý | 2.5 g |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku čerstvého nasekaného koriandru | Koriandr semena | |
| 1 hrnek 1 hrnek (250 g) Salsy verde (zelené salsy) | ||
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku (120 g) kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 125 ml |
| 500 g 500 g kuřecích prsou | Kuře prso | 500 g |
| 300 g 300 g nastrouhaného Čedaru (200 + 100 g) | Čedar | 300 g |
| 1-2 1-2 čerstvé zelené cibulky nakrájené na slabé plátky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 3 3 avokáda rozmačkaná (ne nakrájená na slabší plátky) | Avokádo čerstvé | |
| 8 8 pšeničných tortill (velikost 25 cm) | Tortilla pšeničná |