Nutriční hodnoty (Tartar z červené řepy s medovo-avokádovým dipem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 653 kJ / 395 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,53 g |
| Tuky | 28,60 g |
| – nasycené | 4,83 g |
| – nenasycené | 20,91 g |
| –– mononenasycené | 12,08 g |
| –– polynenasycené | 8,83 g |
| ––– omega 3 | 1,19 g |
| Vláknina | 5,44 g |
| Cholesterol | 7 mg |
| Sodík | 57 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 26,60 g |
| – cukry | 22,17 g |
| ––– laktóza | 0,76 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g červené řepy (kterou jsme vcelku zabalenou v alobalu upekli doměkka v troubě) | Červená řepa čerstvá | 100 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky římského kmínu | Římský kmín mletý | 3.5 g |
| 15 g 15 g vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 15 g |
| 2 lžičky 2 lžičky olivového oleje | Olej olivový | 10 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 40 g 40 g vyzrálého avokáda | Avokádo čerstvé | 40 g |
| 1 lžička 1 lžička medu | Med nepasterovaný | 18 g |
| 20 g 20 g smetany | Smetana kravská sladká 12% | 20 ml |