Sušená šunka z vepřové kotlety ve stylu prosciutto

krkovicka.x Kuchař:

Doba přípravy: 1 měsíc a pár dní Dost Vepřové maso 13 názorů

527

Suroviny

1,3 kg vepřové kotlety
10 stroužků česneku
2 dkg pragandy
4 lžíce mořské soli
1 lžíce moučkového cukru
1 lžíce bylinek dle vlastní chuti
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnutou a osušenou kotletu obalím ve směsi z pragandy (rychlosůl), 2 lžic mořské soli a 1/2 lžíce cukru. Zabalím do potravinářské fólie a nechám v lednici 8 dní.

  2. Za 8 dní kotletu opláchnu a osuším, potřu vylisovanou šťávou z česneku, nechám odpočinout 2 hodiny v pokojové teplotě.

  3. Pak ji celou obalím ve zbylé směsi soli, cukru, i s přidanými bylinkami. Důkladně zabalím do bavlněné pleny a nechám pověšenou na chodbě, je tam cca 13,5 stupňů a za 3-4 týdny je hotovo.

Poznámka

http://www.facebook.com/jivex

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 974 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sušená šunka z vepřové kotlety ve stylu prosciutto

  • petr petr(neregistrovaný)

    musí se to sušit v chladu jo ?

    Odpovědět

  • Luboš Luboš(neregistrovaný)

    Bohu žel, bez studeného kouře to nejde ..... proto ta praganda. Zavěsit do vysokého komína a každý den rozdělat malý ohýnek, asi tak na hodinu, nejméně po dva týdny. Samozřejmě bez pragandy. Suší se tahem vzduchu v komíně. Samozřejmě to musí být komín, kde se pálí jenom dřevo, žádné uhlí .... Takže to skutečně jde. :yes:

    Odpovědět

  • Hanes Hanes

    Příští týden nakládám. Dám vědět, jak to dopadlo. :-)

    Odpovědět

  • krkovicka.x krkovicka.x(autor receptu)

    Hanes: Budu dělat stejně jak kotletu.

    Odpovědět

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

  • casino casino

    Jana Pá:
    :-O

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    casino: tak už to nezkoušej ?, o nic nejde, neumíš , nedělej, přece si můžeš udělat to, co chceš a bude vše v pořádku .

    Odpovědět

  • casino casino

    No, v It. prosciutto crudo prý suší barskde v průvanu; hlavně musí být maso dobře "zasíťované" (je to taková mucholapka);-)
    Zkusil jsem to 1x... 8-(
    ...1x stačilo :-!;-(:-8
    (kdysi jsem zkoušel kdeco: http://www.labuznik.cz/recept/toskansky-spek-lardo...

    Odpovědět

  • Hanes Hanes

    No jo,v paneláku je teplo i ve sklepě;-( No nic prubnu to s tou lednicí. Vzpomínám si, že někde mám recept na sušenou panenku a ta se nechávala v lednici:-). Tak uvidím. Ten bůček taky sušíte?

    Odpovědět

  • krkovicka.x krkovicka.x(autor receptu)

    Hanes: Dnes budu nakládat bůček a pověsím ho do sklepa, na chodbě už je teplo.:-):-)

    Odpovědět

  • Hanes Hanes

    No, kdybych tak měl tu chodbu.... V lednici by to asi nebylo ono,že?:-(

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Je to fuška, ale výsledek vypadá velice <3:yes:, klobouk dolů :yes:

    Odpovědět

  • jahudka40 jahudka40

    <3 nadhera, v tydnu urcite zkusim

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo