Sušená šunka z vepřové kotlety ve stylu prosciutto

krkovicka.x Kuchař:

Doba přípravy: 1 měsíc a pár dní Dost Vepřové maso 17 názorů

527

Suroviny

1,3 kg vepřové kotlety
10 stroužků česneku
2 dkg pragandy
4 lžíce mořské soli
1 lžíce moučkového cukru
1 lžíce bylinek dle vlastní chuti
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnutou a osušenou kotletu obalím ve směsi z pragandy (rychlosůl), 2 lžic mořské soli a 1/2 lžíce cukru. Zabalím do potravinářské fólie a nechám v lednici 8 dní.

  2. Za 8 dní kotletu opláchnu a osuším, potřu vylisovanou šťávou z česneku, nechám odpočinout 2 hodiny v pokojové teplotě.

  3. Pak ji celou obalím ve zbylé směsi soli, cukru, i s přidanými bylinkami. Důkladně zabalím do bavlněné pleny a nechám pověšenou na chodbě, je tam cca 13,5 stupňů a za 3-4 týdny je hotovo.

Poznámka

http://www.facebook.com/jivex

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 985 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sušená šunka z vepřové kotlety ve stylu prosciutto

  • krkovicka.x krkovicka.x(autor receptu)

    Franta: Pokud máte 10°C tak to nechte o týden déle zavěšené.

    Odpovědět

  • Vït Vït(neregistrovaný)

    Vyzkoušeno přesně podle receptu, perfektní záležitost akorát příště méně osolím,
    Dávám Ti 100% a moc díky za sdílení receptu. Suším v garáži teplota kolem 10 stupňů ve starší kuchyňské skříňce s ventilátorem od p.c.???????????? po 3 týdnech sušení hotovo ztráta 30%, do Vánoc připravím ještě dvojitou dávku.

    Odpovědět

  • Franta Franta(neregistrovaná)

    krkovicka.x:
    Dobrý den,
    jaká může být asi nebo by měla být nejnižší teplota? mám momentálně na půdě +10°C vy píšete cca od 12 -15°C díky za odpověď

    Odpovědět

  • krkovicka.x krkovicka.x(autor receptu)

    petr: Mám to viset při teplotě max. 15°C

    Odpovědět

  • petr petr(neregistrovaný)

    musí se to sušit v chladu jo ?

    Odpovědět

  • Luboš Luboš(neregistrovaný)

    Bohu žel, bez studeného kouře to nejde ..... proto ta praganda. Zavěsit do vysokého komína a každý den rozdělat malý ohýnek, asi tak na hodinu, nejméně po dva týdny. Samozřejmě bez pragandy. Suší se tahem vzduchu v komíně. Samozřejmě to musí být komín, kde se pálí jenom dřevo, žádné uhlí .... Takže to skutečně jde. :yes:

    Odpovědět

  • Hanes Hanes

    Příští týden nakládám. Dám vědět, jak to dopadlo. :-)

    Odpovědět

  • krkovicka.x krkovicka.x(autor receptu)

    Hanes: Budu dělat stejně jak kotletu.

    Odpovědět

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

  • casino casino

    Jana Pá:
    :-O

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    casino: tak už to nezkoušej ?, o nic nejde, neumíš , nedělej, přece si můžeš udělat to, co chceš a bude vše v pořádku .

    Odpovědět

  • casino casino

    No, v It. prosciutto crudo prý suší barskde v průvanu; hlavně musí být maso dobře "zasíťované" (je to taková mucholapka);-)
    Zkusil jsem to 1x... 8-(
    ...1x stačilo :-!;-(:-8
    (kdysi jsem zkoušel kdeco: http://www.labuznik.cz/recept/toskansky-spek-lardo...

    Odpovědět

  • Hanes Hanes

    No jo,v paneláku je teplo i ve sklepě;-( No nic prubnu to s tou lednicí. Vzpomínám si, že někde mám recept na sušenou panenku a ta se nechávala v lednici:-). Tak uvidím. Ten bůček taky sušíte?

    Odpovědět

  • krkovicka.x krkovicka.x(autor receptu)

    Hanes: Dnes budu nakládat bůček a pověsím ho do sklepa, na chodbě už je teplo.:-):-)

    Odpovědět

  • Hanes Hanes

    No, kdybych tak měl tu chodbu.... V lednici by to asi nebylo ono,že?:-(

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: susena sunka recept sušená šunka recepty prosciutto recept na sušenou šunku susena sunka recepty na sušenou šunku prosciutto recepty susena kyta recept susena kotleta prsut e shop veprova kyta studene susení veproveho masa co udelat ze sunky prosciutto recept domácí výroba sušené šunky jak sušenou šunku jak sušit vepřovou kýtu kýta prosciutto jak si udělat šunku uzená vepřová kýta na studenem kouri jak udelat susenou sunku

Zapomněl/a jsem heslo