Nutriční hodnoty (Cizrna s mangoldem a rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 461 kJ / 588 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,11 g |
| Tuky | 20,18 g |
| – nasycené | 6,23 g |
| – nenasycené | 13,26 g |
| –– mononenasycené | 9,74 g |
| –– polynenasycené | 3,52 g |
| ––– omega 3 | 0,93 g |
| Vláknina | 83,57 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 1,02 g |
| Sůl | 3,50 g |
| Sacharidy | 48,83 g |
| – cukry | 15,63 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 velké mangoldové listy (bez řapíků) | Mangold | |
| 2 2 větší masitá rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| cca 250 g 250 g sterilované cizrny (nebo vařené suché) | Cizrna ve slaném nálevu | 250 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl | Sůl mořská |