Nutriční hodnoty (Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 255 kJ / 1 973 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 230,18 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 228,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,18 g |
Tuky | 98,58 g |
– nasycené | 17,62 g |
– nenasycené | 71,07 g |
–– mononenasycené | 61,24 g |
–– polynenasycené | 9,82 g |
––– omega 3 | 0,34 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 476 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 36,43 g |
– cukry | 32,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 1 kg 1 kg vepřová pečeně (vepřové kotlety bez kosti, vcelku) | Vepřová kotleta bez kosti | 1000 g |
1-2 1-2 polévkové lžíce olivového oleje | Olej olivový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
2 2 velká jablka nakrájené na měsíčky | Jablko čerstvé | 300 g |
2 2 batáty nakrájené na měsíčky | Batáty neloupané | |
1 1 velká cibule nakrájená na silnější plátky | Cibule čerstvá | 70 g |
1/2 1/2 čajové lžičky sladké papriky | Paprika červená sušená | |
1/4 1/4 čajové lžičky kmínu (římský kmín, Comino) | Kmín | |
1/4 1/4 čajové lžičky chilli | Chilli paprička sušená | |
1/4 hrnku 1/4 hrnku (60 ml) olivového oleje | Olej olivový | 62.5 ml |