Nutriční hodnoty (Bazalkové pesto stálezelené)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 9 447 kJ / 2 258 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,25 g |
| Tuky | 221,77 g |
| – nasycené | 43,14 g |
| – nenasycené | 162,00 g |
| –– mononenasycené | 128,10 g |
| –– polynenasycené | 33,90 g |
| ––– omega 3 | 0,51 g |
| Vláknina | 6,05 g |
| Cholesterol | 48 mg |
| Sodík | 964 mg |
| Sůl | 2,40 g |
| Sacharidy | 19,15 g |
| – cukry | 3,55 g |
| ––– laktóza | 2,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 pořádné hrsti bazalky (listů) | Bazalka čerstvá | |
| 80 g 80 g jemně nastrouhaného parmazánu | Parmezán | 80 g |
| 80 g 80 g piniových oříšků ( popř. mandlí, ořechů, dýňových semen ...) | Piniové ořechy | 80 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 150 ml 150 ml olivového oleje | Olej olivový | 150 ml |