Nutriční hodnoty (Valentýnský dort „červený samet“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 58 010 kJ / 13 865 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 220,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 134,19 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 86,79 g |
| Tuky | 783,86 g |
| – nasycené | 201,32 g |
| – nenasycené | 544,08 g |
| –– mononenasycené | 396,72 g |
| –– polynenasycené | 147,36 g |
| ––– omega 3 | 42,95 g |
| Vláknina | 23,16 g |
| Cholesterol | 1,29 g |
| Sodík | 9,72 g |
| Sůl | 14,42 g |
| Sacharidy | 1 469,98 g |
| – cukry | 957,52 g |
| ––– laktóza | 19,76 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 750 g |
| 450 g 450 g cukru | Cukr bílý | 450 g |
| 1 KL 1 KL jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
| 1 KL 1 KL soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 KL 1 KL kakaa na pečení | Kakao prášek | 3 g |
| 500 ml 500 ml rostlinného oleje | Olej řepkový | 500 ml |
| 240 ml 240 ml podmáslí | Podmáslí | 240 g |
| 2 2 velká vejce při pokojové teplotě | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 PL 2 PL červeného potravinářského barviva (tekutého) | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| 1 KL 1 KL octa | Ocet lihový | 5 ml |
| 1 KL 1 KL vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 7 ml |
| nasekané vlašské ořechy na ozdobu | Vlašské ořechy | |
| 300 g 300 g smetanového sýra (např. Philadelphia nebo Lučina smetanová) | Sýr tavený | 300 g |
| 450 g 450 g moučkového cukru | Cukr bílý | 450 g |
| 250 g 250 g másla pokojové teploty | Máslo kravské | 250 g |
| 1/2 KL 1/2 KL vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 3.5 ml |