Nutriční hodnoty (Miso polévka se soba nudlemi a pečeným tofu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 323 kJ / 2 945 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 110,00 g |
| Tuky | 65,63 g |
| – nasycené | 12,69 g |
| – nenasycené | 44,98 g |
| –– mononenasycené | 20,02 g |
| –– polynenasycené | 24,96 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 130,70 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5,43 g |
| Sůl | 12,80 g |
| Sacharidy | 413,30 g |
| – cukry | 15,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| c5 cm c5 cm čerstvého zázvoru (doporučuji bio, má mnohem výraznější a lepší chuť) | Zázvor čerstvý | |
| 5 kousků 5 kousků řasy Kombu o velikosti cca 10 cm2 | Řasy Kombu sušené | |
| 7 7 větších sušených hub šitake | Shiitake čerstvá | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku bílé miso pasty (koupila jsem v bioobchodě v Bělehradské) | Miso shiro | |
| 2 lžíce 2 lžíce dobré sojové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 30 ml |
| šťáva z limetky nebo citronu | Šťáva z limetky | |
| 500 500 g pevného tofu (např. Alfabio či Sunfood) - vhodné je nechat ho před přípravou nejméně půl hodiny lisovat | Tofu natural | |
| 300 g 300 g čerstvých šitake houbiček | Shiitake čerstvá | 300 g |
| 3 lžíce 3 lžíce sezamového oleje | Olej sezamový | 45 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce dobré sojové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 60 ml |
| Srirarcha (pálivá omáčka, viz obrázek) | ||
| 500 - 600 g 500 - 600 g Soba nudlí (tradiční asijské pohankové nudle) | Nudle pohankové | 550 g |
| 100 g 100 g baby špenátu (hodilo by se nějaké tradičněji asijské lupení, ale nemohla jsem žádné sehnat ;) | Baby špenát | 100 g |
| 5 5 jarních cibulek | Cibulka jarní čerstvá | |
| naklíčené mungo | Mungo | |
| bílý sezam | Sezam loupaný | |
| černý opražený sezam (či Gomasio) | Sezam loupaný |