Nutriční hodnoty (Kroupové „rizoto“ s uzeným tempehem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 993 kJ / 954 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,36 g |
| Tuky | 37,32 g |
| – nasycené | 9,68 g |
| – nenasycené | 25,16 g |
| –– mononenasycené | 14,17 g |
| –– polynenasycené | 10,99 g |
| ––– omega 3 | 1,09 g |
| Vláknina | 59,80 g |
| Cholesterol | 9 mg |
| Sodík | 1,12 g |
| Sůl | 2,45 g |
| Sacharidy | 81,55 g |
| – cukry | 18,78 g |
| ––– laktóza | 0,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 40 g 40 g ječných krup | Kroupy ječné | 40 g |
| 2 hrsti 2 hrsti sušených hub | Houby sušené směs | |
| 100 g 100 g uzeného tempehu | Tempeh uzený | 100 g |
| 40 g 40 g cibule | Cibule čerstvá | 40 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 1 špetka 1 špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce strouhaného parmazánu | Parmezán | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| sůl | Sůl mořská |