Točený koláč s mákem

RubyRom Kuchařka: RubyRom

Doba přípravy: asi 40 minut + kynutí a pečení 10 porcí Moučníky , Kynuté 0 názorů

Suroviny

500 g hladké mouky
sůl
100 g cukru
100 g máslové hery
2 žloutky
1/2 kostky droždí
asi 250 ml vlahého mléka
citronová kůra
Maková náplň:
asi 400 g mletého máku
citronová kůra
asi 1/2 l mléka
cukr dle chuti
lžička mleté skořice
polévková lžíce strouhaného perníku nebo lžička perníkového koření
vanilkový cukr
asi 70 g másla
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobíme, pocukrujeme a zalijeme trochou vlahého mléka, necháme vzejít. Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme kvásek a ostatní přísady, zaděláme těsto a necháme na teplém místě vykynout. Hotové těsto přendáme na vál a rozdělíme na dva díly, každý díl rozdělíme na 4 -5 dílů, které vyválíme na obdélníky, naplníme makovou nádivkou a stočíme jako roládu , pak první roládku stočíme jako šneka a přidáváme další. Uděláme takto dva koláče a potřeme vajíčkem, posypeme mákem nebo sezamem a ozdobíme rozinkami.

  2. Náplň:
    Vše svaříme za častého míchání a necháme vychladnout.

  3. Necháme na plechu ještě chvíli kynout a pak vložíme do předem vyhřáté trouby, pečeme na 180 st. asi 40 minut, podle typu trouby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 204 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Točený koláč s mákem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: točený švestkový koláč kolac s makem toceny kolac se švestkami kynuty kolac toceny recepty s mákem kynuý švestový koáč tvarohový koláč kynutý točený točená maková buchta maková točená buchta mák recepty z s mákem točený švestkový koláč s koláč s mákem točený koláč s mákem a švestkami meruňkový koáč meruňkový točený koláč koláče s mákem tčený koláč kynutý točený koláč s mákem a švestkami točený kynutý švestkový koláč točený švestkový koláč s tvarohem točený kynutý koláč se švestkami

Zapomněl/a jsem heslo