Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka s lilkem, ricottou a bazalkovým pestem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 677 kJ / 401 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,69 g |
| Tuky | 27,00 g |
| – nasycené | 3,31 g |
| – nenasycené | 22,15 g |
| –– mononenasycené | 14,83 g |
| –– polynenasycené | 7,31 g |
| ––– omega 3 | 1,92 g |
| Vláknina | 12,15 g |
| Cholesterol | 8 mg |
| Sodík | 100 mg |
| Sůl | 0,18 g |
| Sacharidy | 30,82 g |
| – cukry | 9,00 g |
| ––– laktóza | 0,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1/2 plechovky 1/2 plechovky sterilovaných rajčat | Rajče červené sterilované | |
| 1 1 vrchovatá lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| větší špetka špetka sušené bazalky (nebo pár lístků čerstvé) | Bazalka sušená | |
| 1 1 menší stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| 200 ml 200 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 200 ml |
| 1 1 lilek | Lilek čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce ricotty | Ricotta | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička bazalkového pesta | Pesto bazalkové | 5 g |
| sůl | Sůl mořská |