Nutriční hodnoty (Jahodová žemlovka s čokoládovo-jahodovou šlehačkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 288 kJ / 1 503 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,92 g |
| Tuky | 90,52 g |
| – nasycené | 58,41 g |
| – nenasycené | 27,14 g |
| –– mononenasycené | 23,10 g |
| –– polynenasycené | 4,04 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 7,45 g |
| Cholesterol | 414 mg |
| Sodík | 653 mg |
| Sůl | 1,62 g |
| Sacharidy | 132,49 g |
| – cukry | 98,15 g |
| ––– laktóza | 16,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky toastového chleba | Toast pšeničný tmavý | 80 g |
| asi 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 1 lžička 1 lžička másla + na vymazání pekáčku | Máslo kravské | 8 g |
| 150 g 150 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 150 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce tekutého medu | Med nepasterovaný | 54 g |
| 1 1 vejce – oddělený žloutek a bílek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 20 g 20 g strouhaného kokosu | Kokos strouhaný | 20 g |
| 6 ks 6 ks větších jahod | Jahody čerstvé | |
| 2 lžíce 2 lžíce krupicového cukru a stejné množství vody na sirup | Cukr bílý | 24 g |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 25 g 25 g bílé čokolády | Čokoláda mléčná 25% | 25 g |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| 45 g 45 g jahod | Jahody čerstvé | 45 g |