Nutriční hodnoty (Zablafuňky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 5 249 kJ / 1 255 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,62 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,73 g |
| Tuky | 35,03 g |
| – nasycené | 17,29 g |
| – nenasycené | 12,13 g |
| –– mononenasycené | 10,30 g |
| –– polynenasycené | 1,83 g |
| ––– omega 3 | 0,34 g |
| Vláknina | 27,70 g |
| Cholesterol | 461 mg |
| Sodík | 308 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 181,83 g |
| – cukry | 21,80 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 l 2 l vody | Voda | 2000 ml |
| 6 ks 6 ks nového koření | Nové koření | |
| 10 ks 10 ks celého pepře | Pepř černý | |
| 2 ks 2 ks hřebíčku | Hřebíček | |
| 3 ks 3 ks bobkového listu | Bobkový list sušený | |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky sušeného tymiánu | Tymián sušený | 7.5 g |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 200 ml 200 ml smetany (nejlépe 33%) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 1-2 1-2 rozšlehaná vejce (nebo pro každého strávníka 1-2 vejce natvrdo) | Vejce slepičí | 105 g |
| podle chuti ocet (ale nemusí být) | Ocet lihový |